Mannen zondag, 2, 4e klasse 12

3 mei 2015 10:00

Herwin Rozendal

Verslag:
Vandaag de laatste thuiswedstrijd van de VV EMST 2 dit seizoen waarbij aangetreden mocht worden tegen de nr 2 uit de competitie, WSV 4. De eerste wedstrijd van dit seizoen uit in Apeldoorn werd het maar liefst 8-2 voor WSV 4. Vandaag mocht er dus iets recht gezet worden.

Dat WSV 4 nog steeds over een goede voetballende ploeg beschikt was al snel duidelijk. De oud 1e elftal spelers tikten de bal lekker rond en hadden vanaf minuut 1 constant balbezit. VV EMST 2 mocht, zoals ze dat zo mooi noemen, achter de feiten aanlopen. Dit letterlijk en figurlijk.

Toch was het VV EMST 2 die na een kwartier het eerste doelpunt maakte. Een fantasische aanval over 2 schijven, Roy Wagenvoort, Gerwin Tellegen en Raychel CIjntje werd genadeloos door Raychel binnengekopt. Zelfs de tegenstander was onder de indruk van het schoonheid van dit doelpunt.

Toch bleeft WSV 4 voetballen en niet veel later stond na slecht verdedigend werk aan de kant van VV EMST 2 de gelijkmaker al weer op het scorebord. Niet veel later en wel in de 19e minuut kreeg WSV 4 een hoekschop dit zonder dat ook maar 1 speler eraan kwam zo maar in het doel verdween, 1-2.

VV EMST 2 wilde wel en loerde op de kansjes die kwamen. Toch bleef WSV 4 contstand in balbezit.
Ze bleven rustig voetballen en na 45 minuten stond er een 1-4 tussenstand op het scorebord. Hierbij moet opgemerkt worden dat de doelpunten wel erg makkelijk door VV EMST 2 weggegeven werden.

Na de rust een aantal wissels en hetzelfde spelbeeld. WSV 4 drukte door en na 54 minuten viel zelfs de 1-5. Wel een compliment voor VV EMST 2 want ondanks het grote overwicht van WSV 4 en de ruime achterstand bleeft VV EMST 2 ervoor gaan. DIt harde werken werd in de 60e en 76 minuut beloond. De 2-5 kwam op naam van de ingevallen Dennis Stoevenbelt dit een fraai doelpunt maakte uit een moeilijke hoek. De 3-5 kwam op naam van Raychel CIjntje die na goed voorbereidend werk van 1e jaars A1 speler Bram Nunninga met een mooie boogbal scoorde.

WSV 4 leek de pijp leeg te hebben en VV EMST 2 wilde meer. Door de grote ruimtes die er kwamen leek VV EMST 2 op zoek naar de 4-5. Toch speelde WSV 4 erg slim en maakte in de 82e minuut aan alle illusies een einde door de 3-6 te maken.

Niet veel later werd er voor het einde van de wedstrijd gefloten en mag VV EMST 2 zich gaan opmaken voor de laatste wedstrijd van het seizoen en wel uit tegen Vaassen 3.