Mannen zondag, 2, 4e klasse 12

1 maart 2015 11:00

Clubscheidsrechter VV Heerde

Verslag:
Vandaag mocht VV EMST 2 afreizen naar Heerde om daar tegen spelen tegen Heerde 2, de nummer 2 uit de competitie. WIj als VV EMST 2 bezetten vandaag de 5e plek.

Met een fitte selectie reden we naar Heerde en eenmaal daar aangekomen bleek dat de wedstrijd een half uur later gespeeld zou worden omdat het 2e veld door de consul van Heerde van afgelkeurd. en wij nu op het hoofdveld met kunstgras mochten voetballen. Om 09:30 uur was hier ook een wedstrijd begonnen en daar was het wachten op.

Op basis waarvan de consul van Heerde het 2e veld had afgekeurd is nog steeds een groot raadsel want menig voetbalclub mag jalours zijn hoe dit veld er vanmorgen bij lag. Of wilde Heerde 2 graag op het kunstgras spelen iets wat ons als VV EMST 2 veel minder licht.

We houden het maar in het midden.

Om 11:30 uur begonnen VV EMST 2 goed aan de wedstrijd en kwamen er goede kansen op de 0-1. Helaas stond het vizier nog niet scherp bij onze spitsen. Na een kwartier spelen pakte Heerde 2 het spel beter op en lieten ze zien over een goed voetballende ploeg te beschikken.

Een aantal goede reddingen van keeper Erik Braakman hielden VV EMST 2 in de wedstrijd.

Heerde 2 begon te drukken en VV EMST 2 werd achteruit gedrukt. Nu 20 miinuten spelen kwam een speler van Heerde 2 verkeerd uit en raakte de knie van onze aanvoerder Gerwin Tellegen. Het leek goed te gaan maar een paar minuten later moest Gerwin tocht het veld af want het knie bloedde aardig en werd helemaal dik. Dennis Stoevenbeld verving Gerwin.

10 minuten voor rust ging Heerde 2 in de aanval naar het 16 metergebied. TIjdens deze aanval kwamen de spelers van Heerde 2, Martin Langevoort en Erik Braakman met z'n 3-en hard in botsing waarbij Erik het sliechtst er aan toe leek. Gelukkig kon hij wel verder.

Een aantal kleine kansen aan beiden zijden en de ruststand van 0-0 werd bereikt. Een terechte tussenstand gezien het spelbeeld.

Na de rust geen wissels aan de kant van VV EMST 2. Toch werd al snel duidelijk dat VV EMST 2 een aantal maanden geen wedstrijdritme heeft kunnen opdoen en Heerde 2 steeds en stapje dichter bij was. In de 52e en 53e minuut profiteerde Heerde 2  was geklungel in de verdediging en het middenveld van VV EMST 2. De wedstrijd leek gespeeld. Toch waren er nog spaarzame kansen op de aansluitingtreffer. Raychel CIjntje was hier het dichtst bij maar het laatste kwartier was het alleen maar Heerde 2 die aan het voetballen was.

In de 83e minuut gooide Heerde 2 de wedstrijd op slot door de 3-0 te scoren.

De mannen van Marcel Nieuwenhuis mochten blij zijn dat er in de slotminuten niet meer gescoord werd door Heerde 2.

Een terechte overwinning waarbij opgemerkt moet worden dat de clubscheidsrechter van Heerde een compliment verdiend en een erg goede wedstrijd heeft gefloten.