VV EMST mist penalty in 91e min. en verliest na doelpunt in 96e min. uit tegen Deventer 1

Elvis Selimovic
96'

Mannen zondag, 1, 5e klasse H

14 december 2014 14:00

Kraaijenvanger, H.W.M.

Verslag:

Vandaag stond de laatste wedstrijd van het jaar 2014 op het programma.

Op bezoek bij Sportclub Deventer, de nummer twee op de huidige ranglijst.

Op een splinternieuw sportcomplex werd er om 14:00 afgetrapt op een kunstgrasveld. Emst startte ongewijzigd aan de wedstrijd ten opzichte van het duel tegen Epse (2-1).

Sportclub, dat over een technisch begaafde ploeg beschikt, liet direct vanaf de aftrap zijn intenties zijn. De ploeg probeerde te aanvallen, daar waar vv Emst zich iets liet inzakken met de hoop om via snelle counters gevaarlijk te kunnen worden voor het Deventer doel.

Dit lukte. Emst zakte in en deed zijn verdedigende taak. Enkel via standaard situaties werden de gastheren zo nu en dan enigszins gevaarlijk, maar tot echte kansen kwam de ploeg niet. In de tegenstoot kon Emst wel een aantal keren voor het doel van de Deventenaren verschijnen, maar schoten van René de Wilde en Jeroen van Essen konden worden gestopt door de doelman. In twee situaties werd Dennis Stoevenbeld discutabel teruggefloten wegens buitenspel.
Tot aan de rust was het Deventer met het meeste balbezit, maar werd Emst het vaakst gevaarlijk.
In de tweede helft was  er eenzelfde spelbeeld, maar nu met meer kansen over en weer. Zo werd er door Deventer op de lat geschoten en trof Emster-spits Dennis Stoevenbeld de paal.
Emst leek te gaan stunten toen het in de 91e minuut van het duel een strafschop kreeg. Tim Vijge mocht aanleggen, maar zag zijn inzet gestopt worden door de doelman van Deventer. Desondanks zou een gelijkspel een goed resultaat zijn voor de Emsternaren, maar de ploeg van Tonnie Hillebrand kreeg de deksel alsnog op de neus. In de 96e(!!) minuut van de wedstrijd mocht Deventer nog een corner nemen en deze werd niet goed weggewerkt door de Emster defensie. De bal belandde in een scrimmage voor het doel en viel via een Deventer voet alsnog achter doelman Jonker.

Een zeer teleurstellende nederlaag zo vlak voor de winterstop. Desondanks toonde de ploeg strijdlust die je graag iedere week wil zien en met dezelfde instelling kan het een mooie tweede seizoenshelft worden.

Opstelling:
Oscar Jonker; Robbert Mulder, Dennis Pannekoek, Desmond Dijkgraaf (30e min Michael Pannekoek); Tim Vijge, Lorenzo v Gortel, Sven Jansen; Jeroen van Essen,  Dennis Stoevenbeld, Rene de Wilde (75e min Robbert Jan Goedhart) , Alex vd Esschert

Niet ingevallen:
Rik Mulder

Verslag "de Stentor Epe/Vaassen":

Op bezoek bij Sportclub Deventer leed Emst een zure nederlaag. De ploeg van trainer Toon Hillebrand kreeg vlak voor tijd bij een 0-0 stand een strafschop, maar Tim Vijge slaagde er niet in deze te benutten. Ver in blessuretijd wist Deventer vervolgens nog te scoren, waardoor de thuisploeg de wedstrijd met 1- 0 won. ,, Zuur om op deze wijze te verliezen, maar ik ben apetrots op de manier waarop we het deden’’, zei Hillebrand.

Verslag "de Stentor Salland":
Het was laagvlieger Emst bijna gelukt om een punt mee te nemen bij Sportclub Deventer (1-0).
Sportclub kwam pas in de zesde minuut van de blessuretijd tot scoren. Nota bene vlak nadat de bezoekers een strafschop hadden gemist. Gerechtigheid, oordeelde trainer Roy Beumer. „Wij hadden vandaag het meeste recht op de overwinning. Het lukte ons alleen niet een doelpunt te maken. In de blessuretijd hebben we elkaar nog één keer gek gemaakt. Geluk dwing je in sommige gevallen ook gewoon af.”