15 maart 2015

Accommodatie

Onbekend

Verslag:
Na de overwinning van VV EMST 2 op koploper VVOG 2 vorige week stond vandaag de derby tegen KCVO 3 op het programma. Herman Bosch en Bas Tiemens waren vandaag niet aanwezig en werden vervangen door de A1-spelers Dennis Kloezeman en Tom Schumacher.

Onder leiding van Erwin Heijmeriks werd er om 10:00 uur afgetrapt. VV EMST 2 had vandaag maar een opdracht en dat was het felle fanatieke spel van de vorige wedstrijden voortzetten en de 3 punten in Emst te houden.

De eerste heflt begon erg mat aan de kant van VV EMST 2. Ballen kwamen niet aan en het spel was onrustig. KCVO 3 speelde daar in tegen goed en liet de bal rondgaan. Kansen waren er niet veel. Tot aan de 24e minuut toen KCVO 3 knap op het doel van Erik Braakman schoot. Erik stompte de bal weg maar in de voeten bij een spits van KCVO 3. In een allerlaatste poging probeerde Erik de bal voor een 2e maal te keren maar helaas lukte dit niet waardoor de 0-1 op het scorebord kwam. Opgemerkt moet worden dat er een aantal verdedigers van VV EMST 2 bij dit doeltpunt ook niet erg allert reageerden.

De wedstrijd kabbelde door een VV EMST 2 had moeite met het spel. Het veld was te lang waardoor de middenvelders het erg zwaar hadden. Na een aantal kleine kansen van VV EMST 2 was het in de 31e min weer raak voor KCVO 3. Een mooie counter werd scherp voorgegeven en een van de spitsen van KCVO 3 bedacht zich niets en schoot de bal onberispenlijk achter Erik Braakman.

Dit was tevens de ruststand. In de rust gaf trainer Marcel Nieuwenhuis aan dat er meer pit en gif in het spel van VV EMST 2 moest komen en dan zou een snel doelpunt van VV EMST 2 de wedstrijd weer open gooien.

VV EMST 2 pakte dit goed op want de 2e helft werd er feller gestart en leek de wedstrijd meer te kantelen in het voordeel van VV EMST 2. Kansen kwamen er maar doelpunten nog niet. In de 65e minuut was Sjoerd vd Esschert iets te fel en dus te laat bij de bal en mocht terecht 10 minuten met een gele kaart naar de kant. Ondanks de 10 man speelde VV EMST 2 vooruit en kwamen er meer kansen. Ook moet gezegd worden dat ook KCVO 3 kansen had om de wedstrijd op slot te gooien maar de 2-0 bleef op het scorebord staan.

Ongeveer 20 minuten voor tijd was het tijd voor het debuut bij de senioren voor A1-speler Tom Schumacher die in het team kwam voor aanvoerder Gerwin Tellegen. Niet veel later schoot Sjoerd vd Esschert een knappe bal op de lat en was het geluk niet aan zijn zijde.

VV EMST 2 bleef proberen terug in de wedstrijd te komen en in de 76e minuut gebeurde dit ook want weleenswaar in 2x wist wie anders dan Raychel Cijntjen de 1-2 binnen te koppen.

Voor VV EMST 2 het sein om alles op alles te zetten om gelijk te maken. Ook KCVO 3 rook haar kansen omdat er nu meer ruimte leek te komen achter de verdediging van VV EMST 2.
Dit klopte ook en VV EMST 2 kwam een aantal malen goed weg.

Met nog een paar minuten te gaan ging zelfs keeper Erik Braakman 2x mee met een cornerbal maar helaas mocht het niet baten.

KCVO 3 won met 1-2 in Emst en gezien het wedstrijdbeeld was dit eigenlijk ook wel terecht.

Volgende week hopen op een scherper VV EMST 2 want dan staat er weer een derby op het programma en wel uit tegen SV Epe 4.