Accommodatie

Onbekend

Verslag:

Vandaag stond de zware uitwedstrijd tegen Columbia 3 op het programma. De voorgaande jaren speelden we vaak tegen Columbia 4 en daar kwam ook nog een bij kijken dat Columbia 2 aan het begin van het seizoen uit de competitie is gehaald vanwege een tekort aan spelers. De overgebleven spelers uit dit team speelden vandaag in dit Columbia 3.

Om 09:30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. VV EMST 2 wilde de goed reeks en ook het hardwerkende spel van de afgelopen weken voortzetten. Toch begonnen we niet erg scherp want na 7 minuten was het al 1-0 na slecht verdedigen aan onze kant.

In de 14e minuut kwam VV EMST 2 toch op gelijke hoogte doordat Raychel Cijntjen met een lange bal werd weggestuurd en de eerste kans van de VV EMST 2 goed binnenschoot. Columbia 3 had het betere van het spel en kreeg veel kansen om weer op voorsprong te komen. Geluk en hard werken voorkwamen doelpunten van Columbia 3. In de 25e minuut moest Bas Tiemens vanwege een gele kaart 10 minuten naar de kant omdat hij te laat was met zijn sliding en daarbij de tegenstander raakte. Columbia 3 verhoogde de druk met goed veldspel.

Geheel tegen de verhoudingen in kreeg VV EMST 2 in de 27e minuut met 10 man de 2e kans van de wedstrijd en wie anders dan Raychel Cijntjen maakte zeer knap de 1-2. Weer hetzelfde spelbeeld waarbij er een groot compliment gemaakt mocht worden naar de VV EMST 2 spelers want niemand verzaakte ook maar 1 moment.

In de 37e minuut kreeg VV EMST 2 een cornerbal die snoeihard door onze aanvoerder Gerwin Tellegen werd binnen gekopt. Gerwin kwam ver boven de verdedigers van Columbia uit. De 3e kans voor VV EMST 2 en een riante 1-3 voorsprong. Dit was tevens de ruststand.

In de rust 2 wissels aan de kant van de VV EMST 2. Marc van de Mars kwam in het veld voor aanvoerder Gerwin Tellegen en Gerben van Essen, net terug van een zware knieblessure, kwam in het veld voor de door de gele kaart op scherpstaande Bas Tiemens. De erg goed spelende Wesley Pannekoek moest hierdoor een linie zakken op een voor hem onbekende backplek. Dat hij verborgen talenten in verdedigend opzicht heeft werd snel in de 2e helft duidelijk want hij trok het goede spel door en de snelle aanvallers van Columbia 3 kwamen er niet meer langs. Columbia 3 bleef voetballen en op zoek naar de aansluitingstreffer. Niets was minder waar want een erg goed opgezette aanval van VV EMST 2 kwam uiteindelijk voor de voeten van Marc vd Mars die met zijn neusje voor doelpunten de 1-4 binnenschoot. VV EMST 2 zat op rozen.

Vanaf dat moment werd de stemming in het veld grimmiger en mondiger. Dit resulteerde in 2 gele kaarten voor VV EMST, Roy Wagenvoort en Michael Pannekoek.

Hierdoor werd de wedstrijd weer spannend want met 9 tegen 11 maakte Columbia de 2-4. In plaats van door te drukken bleef Columbia 3 praten en dat de scheidsrechter dit niet waardeerde bleek uit het feit dat ook zij 2 gele en zelf een rode kaart kregen binnen 10 minuten. Het werd qua spelers rustig op het veld want VV EMST 2 speelde verder met 9 spelers en Columbia 3 zelfs met 8. VV EMST 2 profiteerde hier goed van want de 2-5 werd gemaakt door Raychel Cijntjen die nadat Sjoerd vd Esschert op van afstand op goal schoot en dit schot door de keeper werd losgelaten, er als de kippen bij was om de terugkomende bal binnen te schieten. Nadat de 10 minuten voorbij waren kreeg Roy Wagenvoort zijn 2e gele kaart waarbij we kunnen discuseren of dit wel of niet terug was. Resultaat was 10 tegen 10 op het veld.

Dat VV EMST 2 door het harde werken op was bleek in de laatste minuten want Columbia wist nog 2 keer te scoren en VV EMST 2 keeper Erik Braakman sloeg nog een onmogelijke bal uit het VV EMST-doel. Na ongeveer 12 minuten extra tijd floot de KNVB-scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en namen mannen van trainer Marcel Nieuwenhuis 3 heel mooi verdiende punten mee naar Emst.

Een wedstrijd die VV EMST met hard werken en op karakter heeft weten te winnen. Een compliment voor elke speler van de VV EMST 2.