69'

Mannen zondag, 2, 4e klasse 12

26 oktober 2014 14:00

Verslag:
De wintertijd was ingegaan dus een uurtje langer uitslapen maar omdat de uitwedstrijd van vandaag uit bij VVOG 2 pas om 14:00 uur op het programma stond zou iedereen bij VV EMST 2 vandaag goed uitgeslapen moeten zijn.

Rond 12:30 uur vertrokken we met 15 spelers richting Harderwijk om daar op kunstgras te mogen voetballen tegen de koploper.

Trainer Marcel Nieuwenhuis gaf in de wedstrijdbespreking aan de lijn van de afgelopen weken door te trekken en als 1 collectief en hard werken het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken en zelf kansen te creeeren om doelpunten te maken.

Met de licht geblesseerde aanvoerder Gerwin Tellegen op de bank floot de scheidsrechter om exact 14:00 uur voor het begin van de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat VVOG 2 over een goede voetballende ploeg beschikte die ook individuele sterke spelers had. Toch liet VV EMST 2 zich de kaas niet van het brood eten en we boden goed tegenstand. Het werd VVOG 2 lastig gemaakt op te gaan bouwen. Dit koste veel energie aan de kant van VV EMST 2 maar de keren dat VVOG 2 gevaarlijk werd stond onze verdediging en keeper Erik Braakman goed.
Het was veel eenrichtingsverkeer van VVOG 2 richting het doel van de VV EMST 2 maar toch kon VV EMST 2 met countervoetbal af en toe een speldenprikje uitdelen. Door het harde werken moest er af en toe tot het gaatje gegaan worden en dit resulteerde in de 29e min in een gele kaart voor Martin Langevoort voor een iets te harde overtreding. In de 42e minuut werd onze spits Niek Vijge in de 16 meter aangespeeld en wilde draaien om te schieten en werd hier overduidelijk bij vastgehouden. De goedfluiten clubscheidsrechter van VVOG 2 bedacht zich geen moment en wees naar de stip. Een mooie mogelijkheid voor VV EMST 2 om op voorsprong te komen. Niets was minder waar want aanvoerder Herman Bosch schoot bal over. Op slag van rust moest ook erg sterk spelende Raymond de Gunst even naar de bank met een gele kaart nadat hij te laat was bij een duel om de bal. Zo gingen we rusten met een 0-0 stand op het bord.

In de rust werd Kevin van de Haar vervangen door Herman Eikelboom die wekenlang aan de kant moest blijven vanwege een hamstringblessure. Ook kwam Delano Bruggink in het veld voor Martin Langevoort.

Na de rust kwam VVOG 2 erg fel uit de startblokken en Erik Braakman voorkwam een snel tegendoelpunt. Toch bleef de 1-0 niet lang op zich wachten want een overtreding van een van onze verdedigers in de 16 meter zorgde ervoor dat de scheidsrechter niet anders kon dan de bal voor VVOG 2 op de stip te leggen. Deze penaly werd snoeihard binnengeschoten.

Ondanks de achterstand pakte VV EMST 2 het weer op en bleef geloven in een goede afloop.
In de 48e min werd er een overtreding door VVOG 2 gemaakt op ongeveer 25 meter vanaf de goal. Raymond de Gunst nam plaats achter de bal en schoot de bal snoeihard in de muur waarbij er hands gemaakt. Kortom een nieuwe vrije trap net buiten de 16 meter. Wederom Raymond de Gunst achter de bal en deze keer krulde hij de bal om de muur in de verre hoek waardoor het 1-1 werd.

Na deze gelijkmaker bleef VV EMST 2 hard vechten en VVOG 2 liet mooi voetbal zien. Gaandeweg de wedstrijd vorderde kreeg VV EMST 2 het conditioneel moelijker en in de 60e en 61e minuut werd VV EMST 2 weggespeeld en maakte VVOG 2 2 fraaie doelpunten. Na de 3-1 moest Herman Eikelboom het veld geblesseerd verlaten met zoals het nu laat uitzien wederom een hamstringblessure. Gerwin Tellegen kwam voor hem in het veld. In de 69e minuut gooide VVOG 2 de wedstrijd op slot door de 4-1 te maken. Het was op bij VV EMST 2 en door sterk keeperswerk van Erik Braakman en het proberen te blijven voetballen wist VVOG 2 niet meer te scoren.

Conclusie van deze wedstrijd was dat VV EMST 2 erg goed als collectief heeft gespeeld en het koploper VVOG 2 erg moeilijk wist te maken maar zij deze middag verdiend wisten te winnen. Volgende week weer een derby op het programma en wel om 10:00 uur thuis tegen Epe 4.