Berg, J.G. van den

Accommodatie

Onbekend

Verslag:
Blessures en een aantal aanwezig maakte het vandaag dat trainer Marcel Nieuwenhuis ook zijn oranjetenue aantrok en als 13e speler op de bank plaats nam.
Na een warrige ontvangst, een ambulance bij de wedstrijd voor ons en ook nog eens in de regen trapte Emst 2 om 11:30 uur af tegen WSV 5. In het eerste deel van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat het voor VV EMST 2 een zware wedstrijd zou worden. WSV 5 liet de bal lekker rondgaan en Emst 2 werkte hard. Dit in tegenstelling tot vorige week was de wil aan de klant van Emst 2 er vandaag wel. Een paar schitterende reddingen van onze keeper Oscar Jonker hield Emst 2 in de wedstrijd. Helaas werd er aanvallend niet veel gebracht. Wel een mooi genomen vrije trap van Alex vd Escchert die de bal op het hoofd van Gerwin Tellegen legde die de bal netjes binnenkopte. Helaas in buitenspelpositie volgens de goed fluitende scheidsrechter vd Berg uit Apeldoorn. De rust werd bereikt met een 0-0 ruststand. In de rust geen veranderingen. De 2e helft begon en als snel moest er gewisseld worden aan de kant van Emst 2. Kevin vd Haar had last van zijn lies en omdat we aanvallend meer wilde brengen kwam trainer Marcel Nieuwenhuis zelf in het veld. Dat dit effect had werd al snel duidelijk want Marcel kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van WSV 5. Helaas geen doelpiunten. Ook WSV 5 probeerde het doel te vinden maar wederom keepte Oscar Jonker een puike wedstrijd en hield Emst 2 een aantal malen goed in de wedstrijd. Ook Bas Tiemens kwam in het veld voor de moegestreden Niek Vige. In de 66e minuut komt de bal in de 16 meter van WSV 5 en wordt er een overtreding gemaakt. Een penalty voor Emst 2. Marcel Nieuwenhuis achter de bal en schoot de bal goed binnen, 0-1. Emst 2 werd sterker maar ook WSV 5 bleef kansen houden. Met een beetje geluk zou Emst 2 de 0-2 maken maar zoals een oude voetbalwet zegt, als je de kansen zelf niet maakt dan maakt de tegenstander ze wel.
Tot aan de 82e minuut hield Emst 2 het vol maar op dat moment kreeg WSV 5 loon naar werken een mooie 1-1 na een fout in onze verdediging. Een punt leek het maximaal haalbare en wellicht zelf verdiend. De laatse minuten van de wedstrijd werden erg zwaar voor Emst 2. Het was op en alles wat fout kon gaan ging fout. WSV 5 profiteerde hier goed van door binnen 3 minuten de 2-1 en 3-1 binnen te schieten. Emst 2 kreeg te weinig maar speelde in ieder geval een betere wedstrijd dan vorige week uit bij Alexandria 2. Volgende week om 10:00 uur thuis tegen topper Heerde 2.