72'

Mannen zondag, 2, 4e klasse 12

16 maart 2014 10:00

Verslag:
VV EMST 2 mocht vandaag aantreden tegen koploper ZVV'56 2 uit Apeldoorn. De thuiswedstrijd werd met maar liefst 0-8 verloren. Waarbij de eerste 4 doelpunten in de eerste tien minuten van de wedstrijd vielen.

Vandaag een nieuwe kans om het de koploper lastig te maken. Trainer Marcel Nieuwenhuis besloot om in een 4-5-1 formatie te starten met good-old John als enige spits.
Om 10:00 uur werd er afgetrapt en direct probeerde VV EMST 2 ZVV'56 2 kort te dekken.
Dit lukte goed en waar je de kansen bij ZVV'56 2 verwachte waren ze aan VV EMST 2 kant.
In de 3e minuut was het een schot van Jeroen welke rakeloos overging en 2 minuten laten werd Youri op de rand van de 16 neergehaald met een vrije trap voor de VV EMST tot gevolg. Jeroen nam deze bal en de keeper van ZVV'56 2 kon de bal maar nauwelijks naast tikken. VV EMST 2 bleeft goed voetballen en er waren kansen aan beide zijden. Tot de 30e minuut was er geen vuiltje aan de lucht maar in de 31e minuut verdween een schot op goal via een VV EMST been in het doel waardoor ZVV'56 2 op een 1-0 voorsprong kwam. Nog geen minuut laten was het al weer raak nadat de snelle aanvaller van ZVV'56 2 via de zijkant opstoomde en de bal goed langs onze keeper Oscar Jonker schoot. VV EMST probeerde door te blijven voetballen maar langzaam in de wedstrijd begon ZVV'56 2 zich beter als koploper te laten zien. Tot de rust een sterker ZVV'56 maar een VV EMST 2 die toch mee probeerden te voetballen.
Ondanks de 2-0 achterstand was trainer Marcel Nieuwenhuis toch erg tevreden over het spel wat VV EMST 2 tegenover de koploper bracht.
Na de rust kwam A1 speler Dennis Kloezeman in het veld voor de aan zijn knie geblesseerde Rik Brummel en verving Bas Tiemens Niek Vijge.
VV EMST 2 starte weer aardig en kreeg kleine kansjes. Een beter ZVV'56 2 liet de bal makkelijk rond gaan en probeerde met snelle aanvallen de voorsprong te vergroten. Onze verdediging en middenveld verdedigen sterk. In de 56e minuut werd de voorsprong toch vergroot door het goed vrijlopen van een middenvelder van ZVV'56 2 die de bal knap achter onze keeper Oscar Jonker schoot. In de 65e minuut kwam Niek Vijge terug in het veld voor de zieke Patrick Langevoort. Het laatste gedeelte van de wedstrijd een sterker ZVV'56 2 en een goed verdedigend VV EMST 2 die hoopte een een counter. Kansen kwamen er wel maar in de 72e minuut ging de wedstrijd geheel op slot nadat een ZVV'56 2 speler de bal erg knap uit een cornerbal binnenkopte, 4-0. In de resterende minuten werd de wedstrijd zakelijk uitgespeeld en won ZVV'56 2 verdiend van VV EMST 2 met 4-0.