9 maart 2014 10:00

E. Heijmeriks

Verslag:
Vandaag de thuiswedstrijd tegen het sterke en degelijke Albatross 3 op het programma.
Een tegenstander met veel oude geslepen voetballers waar we in het begin van het seizoen met 3-2 uit hadden verloren.
Vandaag veel afwezigen/geblesseerden en John Berkhoff die met Emst 3 meeging omdat zij er maar 10 hadden. Gellukkig 3 spelers van Emst 1 en 3 van Emst A1. Hierdoor begonnen we de wedstrijd met 13 spelers.
Op een heerlijke zonnige ochtend was de aftrap om 10:00 uur. Gelijk de tegenstander onder druk zetten was de opdracht maar zoals veel wedstrijden dit seizoen was het begin weer slap en lag de bal er na 4 minuten al in door een fraai doelpuint in de korte hoek van Albatross.
VV EMST 2 had moeite om in het spel te komen. Al na 13 minuten viel Bas Tiemens aan de kant van VV EMST 2 vanwege griep/misselijkheid. VV EMST 2 probeerde te gaan voetballen alleen lukte dit vooral op het middenveld niet. Rommelig voetbal. Albatross was beter maar zette dit niet om in doelpunten. Na 20 minuten de 2e tegenvaller voor VV EMST 2 want Kevin vd Haar viel lelijk op zijn rug en moest ook het veld verlaten. Voor de overige spelers van VV EMST 2 was dit het signaal om er samen vol voor te gaan. Het voetbal werd beter en Albatross kon goed onder druk gezet worden. In de 34e minuut werd het hard werken beloond doordat Michael Pannekoek een bal in de bal voor de voetbal kreeg in de kluts goed binnenschoot.
Met een 1-1 ruststand werd de thee opgezocht.
Na de rust probeerde VV EMST 2 deze lijn van de eerste helft door te zetten. Toch bleek ook Albatross goed voetballen en bleef het overwicht in de wedstrijd houden. Kansen aan beide kanten en een hardwerkend VV EMST 2. Een kwartier voor tijd kwam de bal voor de voeten van Wesley Pannekoek en zonder na te denken erg knap de 2-1 binnenschoot. Gezien het spelbeeld wellicht onterecht maar wel lekker voor VV EMST. Dat het een zwaar laatste kwartier zou worden en dan ook nog eens zonder wisselmogelijkheden werd al snel duidelijk.
Albatross 3 zette aan om de gelijkmaker te maken en VV EMST 2 ging steeds verder achteruit lopen voetballen. In de 85 minuut een overtreding door VV EMST net buiten de 16 meter. De spits van Albatross achter de bal en in eerste instantie pak onze keeper Oscar Jonker de vrije trap maar de reboud ging er wel in. Nu was het zaak de wedstrijd uit te spelen en het puntje veilig te stellen. 2 minuten voor tijd werd het nog erger voor VV EMST 2. Een overtreding in de 16 meter en een penalty voor Albatross en ook deze werd goed binnengeschoten. Waar een gelijkspel op z'n plaats was geweest verloor een hard werkend VV EMST 2 vandaag en dat was zuur. Toch een groot compliment voor de samenhorigheid en harde werken van VV EMST 2. Als dat de komende weken wordt vastgehouden zal dit zeker beloond gaan worden.