17 november 2013 9:30

Halitovic, N.

Verslag VV EMST:
Vandaag mocht VV EMST 2 aantreden tegen hekkesluiter TKA 2. Een 6 puntenduel in de kelder van de 4e klasse mocht je dit duel best noemen. Emst 2 stond 3 punten boven TKA 2.
Voorafgaand de wedstrijd een tegenvaller dat Roy Wagenvoort niet mee kon doen vanwege een achillespeesblessure.

Om 09:30 uur floot scheidsrechter Halitovic voor het begin van de wedstrijd. Emst 2 had de opdracht vanaf het begin de tegenstander onder druk te zetten en vol voor de winst te gaan. Dit gebeurde ook direct en de eerste kans was dan ook voor Emst. Rick van Mourik schoot de bal rakelings over. TKA 2 kreeg weinig balbezit doordat Emst 2 er kort op bleef zitten. Hierdoor ontstonden er al snel meer kansen voor Emst 2. Uit het niets viel toch de 0-1 in het voordeel van TKA 2. Een slecht weggewerkte bal vloog via onze keeper Oscar Jonker in het doel.

Toch bracht dit Emst 2 niet van de wijs en al snel volgende kans op kans. Gerwin Tellegen schoot een goede voorzet van Delano Bruggink net naast. Ook Gerwin Bomhof trof een aantal malen het zijnet van het doel van TKA 2. In de 21e minuut gaf Martin Langevoort een perfect bal diep op Gerwin Bomhof die zijn tegenstander eruit wist te sprinten en de bal hard binnenschoot, 1-1. Lang kon Emst 2 niet van deze gelijkmaker genieten want nog geen minuut later maakt Marco Koetsier een overtreding van achteren op de spits van TKA 2 en de scheidsrechter kon niets anders dan een strafschop geven. Deze werd goed binnengeschoten, 1-2. Weer bleef Emst 2 in zichzelf geloven en in de 24e minuut stond het weer gelijk door een doelpunt van Thijs Post. Delano Bruggink gaf de bal diep op Gerwin Bomhof die de bal perfect bij Thijs neer wist te leggen, 2-2. TKA 2 bleef voetballen maar kwam niet verder dan de 16 meter van Emst 2 en af en toe kregen ze een cornerbal. De beste kansen bleven voor Emst 2. Gerwin Tellegen kopt rakelings over na een goede voorzet van Delano Bruggink. Ook Gerwin Bomhof blijft kansen houden maar weet ze niet te verzilveren.
In de 40e minuut komt Emst 2 goed weg bij een van de schaarse aanvallen van TKA 2. Patrick Langevoort maakt een overtreding in de 16 meter en waar iedereen dacht dat TKA 2 een penalty zou krijgen gaf KNVB-scheidsrechter Halitovic deze niet. Met een 2-2 ruststand werd de kleedkamers opgezocht.

Na de rust een zelfde beeld. Een beter Emst 2 en een afwachtend TKA 2 waarbij van beide kanten rommelig voetbal op de hobbelige mat werd gelegd. In de 60e minuut krijgt de goed spelende middenvelder van TKA 2 de bal en mag aan een solo beginnen waarbij de verdedigers van Emst 2 deze speler niets in de weg leggen. Na zijn solo schiet hij de bal in de kruising en weer kijkt Emst 2 tegen een achterstand aan, 2-3. Gelukkig had Emst 2 direct een antwoord in petto en wel door de uitstekend spelende Gerwin Bomhof die goed binnenschoot na een mooie bal van Thijs Post. TKA 2 lijkt voor een gelijkspel te gaan en het spel wordt harder. In de 67e minuut lijkt Emst 2 op voorsprong te komen door een wonderschoon doelpunt van Thijs Post. Iedereen vierde dit zuivere doelpunt maar de grensrechter van TKA 2 stak de vlag in de lucht en scheidsrechter nam dit signaal over en keurde om voor Emst 2 onbegrijpelijke redenen af. Hierna slaat ook nog even de vlam in de pan aan de kant van TKA 2 omdat zij het niet eens zijn met de scheidsrechter en een aantal spelers van Emst 2. Emst 2 blijft voetballen en blijft kansen genereren. De goed spelende A1-speler Rick van Mourik kreeg kansen om de 4-3 op het scorebord te zetten. In de 76e minuut deed Gerwin Tellegen dat door een moeilijke bal binnen te koppen na een prima voorzet van Gerwin Bomhof. TKA 2 probeert het wel maar Emst 2 verdedigd goed en blijft voetballen. In de 82e minuut is het John Berkhoff die alleen op de keeper af mag gaan nadat Sjoerd vd Esschert een prachtige pass geeft. John omspeelt de keeper en maakt de 5-3. De wedstrijd lijkt gespeeld. Niets is minder waar want in de 89e minuut weet TKA 2 nog 5-4 te maken waardoor de laatste minuten van de wedstrijd nog spannend worden. TKA 2 gaat op jacht op de gelijkmaker maar Emst 2 houdt goed stand en weet de 3 punten in huis te houden. Volgende week mag Emst 2 in het inhaalweekend aantreden tegen Apeldoornse Boys 3 en hopen de stijgende lijn voort te kunnen zetten.