Verslag VV EMST:

Emst mocht vandaag in Apeldoorn aantreden tegen de koploper in de 5e klasse G, TKA.

De heenwedstrijd eerder dit seizoen had TKA de grootste moeite om de Emsternaren te verslaan. Zou dit vandaag herhaald kunnen worden?

Emst is de laatste weken goed bezig. Eindelijk worden er weer punten gepakt, de sfeer is uitstekend en de wil om samen te voetballen is groot.

Het zou een hele mooie dag worden. Eindelijk een mooie lente dag met veel zon en lekkere temparaturen. Helaas gebeurde dat niet. Wel de warmte maar niet de zon. Misschien ook maar goed want die verandering met de afgelopen weken zou te groot zijn. De afgelopen wedstrijden is er iets iets veranderd in de instelling van de spelers van Emst. De wil om er vol voor te gaan is terug en daarmee win je automatisch ook het geluk terug.

De wedstrijd was nog maar drie minuten oud en Marc vd Mars stond door een foute terug speelbal van TKA al oog in oog met de keeper van TKA. Helaas schrok hij hier zo van dat zijn slappe inzet gepakt werd door de keeper. Dit was de eerste waarschuwing van de mannen van Martin Langhenkel die niet naar Apeldoorn toe gekomen waren om zonder punten weg te gaan.

TKA was meer in balbezit maar de tweede grote kans in de wedstrijd was voor Emsterspits Jeroen van Essen die een heerlijke voorzet van Marc vd Mars aan de verkeerde kant van de paal zag belanden.  Het spel van TKA werd er niet beter op.  Erg onrustig en en veel commentaar op de leiding met als gevolg diverse gele kaarten. De ruststand kwam dan ook op 0-0, meer dan verdiend vanuit Emsterzijde gezien.

In de tweede helft kwam ook het zonnetje erdoor maar het werd geen zonnige helft voor TKA. TKA ging nog meer op de aanval spelen maar hield wel een vierde man achterin om de twee spitsen van Emst in bedwang te houden. Het was dus zaak voor Emst om zelf goed in de positie te blijven en te durven voetballen want op het middenveld van TKA lag de ruimte. TKA kwam niet verder dan de zestien meter van Emst en als ze wel verder kwamen was het de al weken goed keepende Jan van Zuuk of de verdedigers die in de weg  stonden.

In de 70e minuut kreeg de aanvoerder van TKA bij een corner geel wegens het aanmerkingen blijven maken op de leiding en. Na bedreigingde woorden van deze zelfde speler richting de scheidsrechter kreeg hij rood. De vlam sloeg vanuit TKA-zijde direct in de pan. De scheidsrechter koos voor een afkoelingsperiode van tien minuten.

Met een man minder voor TKA op het veld besloot de scheidsrechter toch de laatste 25 minuten te gaan uitspelen. Nog steeds met een 0-0 stand op het scorebord. TKA nam nog meer risico want aan een gelijkspel hadden zij eigenlijk niets. Hun rivalen om het kampioenschap TKD uit Deventer hadden inmiddels met 3-1 van Sallandia gewonnen dus moets TKA ook winnen. Emst werd regelmatig erg gevaarlijk via de counter. Zou Emst weer een stunt uit gaan halen en brutaal drie punten uit Apeldoorn meenemen?

Bij een aanval van Emst in de 78e minuut werd links op het middenveld een peler van Emst in zijn gezicht geraakt en bleef geblesseerd achter op veld. De scheidsrechter liet het spel ging doorgaan omdat er voordeel voor Emst was. Emst speelde verder richting het doel van TKA maar bal werd onderschept door TKA die de bal richting doel van Emsterkeeper Jan van Zuuk speelde.

Op dat moment blies de scheidsrechter voor blessurebehandeling van de nog steeds op de grond liggende spelers van Emst. Dit resulteerde in veel onvrede aan de zijde van TKA. Op basis hiervan staakte de scheidsrechter de wedstrijd opnieuw maar nu ook definitief.

De mannen van trainer Martin Langhenkel hebben totaal geen schuld aan deze staking. Zij hebben zich top gedragen en als de wedstrijd niet gestaakt was ……………….

De oorzaak van het staken van de wedstrijd is volledig iets tussen de scheidsrechter en de mannen van TKA.

Op naar komende donderdagavond. De volgende uitdaging, de laatste weken goed presterende SV Twello komt dan op bezoek in Emst.

Opstelling VV EMST:
Jan van Zuuk, Herman Bosch (aanv), Michael Pannekoek, Robbert Mulder, Dennis Pannekoek, Tim Vijge, Bas Tiemens (70e min Raymond de Gunst), Lorenzo van Gortel, Gerben van Essen, Marc vd Mars, Jeroen van Essen

Wisselspelers: Oscar Jonker, Robbert Jan Goedhart, Youri Zweekhorst

Geschorst: Desmond Dijkgraaf

Geblesseerd: Gerben de Groot, Niek Vijge

Afwezig:
 Joost van Ark

Verslag "de Stentor Apeldoorn" zondag 14/4:

EMST De voetbalwedstrijd TKA - Emst (vijfde klasse G) is zondagmiddag bij een 0-0 stand in de slotfase gestaakt. Scheidsrechter Arnts vond het in de 80ste minuut welletjes na het tweede opstootje van de middag. Bij beide incidenten werd een speler van TKA met direct rood van het veld gestuurd. Arnts legde het duel voor het eerst stil in de 70ste minuut, nadat hij TKA-aanvoerder Cemil Usta - wegens aanmerkingen op de leiding - uit het veld had gestuurd. De wedstrijd werd na een afkoelingsperiode hervat, maar in de 80ste minuut ging het weer mis. Terwijl een speler van Emst geblesseerd op het veld lag, voetbalde zijn ploeg gewoon door. TKA heroverde de bal en toen legde Arnts de wedstrijd stil om de gekwetste Emst-speler te laten behandelen. TKA reageerde furieus en Evren Cetin belaagde Arnts zodanig dat hij de rode kaart kreeg. Arnts besloot de wedstrijd vervolgens definitief te staken.

Verslag "de Stentor Apeldoorn" maandag 15/4:
TKA loopt ‘rood’ aan
Thuiswedstrijd tegen Emst wordt in de slotfase bij een 0-0 stand gestaakt.

door Joost Houtappels APELDOORN – Het spekta­kel bij TKA - Emst had niet veel met voetbal te maken. Tien minuten voor het verstrijken van de reguliere speel­tijd besloot scheidsrechter Pascal Arnts een voortijdig einde aan de wedstrijd in de vijfde klasse G te breien.
Eerder had de leidsman het duel al tien minuten stilgelegd nadat hij zich bedreigd voelde door TKA-aanvoerder Cemil Usta. De
afkoelingsperiode hielp niet: tien minuten na de hervatting sloeg de vlam opnieuw in de pan. Tij­dens dit tweede opstootje trok Arnts eerst een rode kaart voor Evren Cetin, daarna maakte hij duidelijk het duel niet nogmaals te zullen hervatten.
De situatie kende louter verlie­zers en bij TKA maken ze zich al zorgen om een mogelijke punten­straf van de KNVB. En dat terwijl de club juist gisteren promotie naar de vierde klasse had willen vieren. Winst op Emst had daar­voor volstaan. De bovenste drie promoveren aan het eind van de rit naar de vierde klasse en de nummer vier, Deventer, verloor gisteren van Twello. Als TKA van Emst had gewonnen, was het gat 13 punten geweest. ,,Zoiets als dit heb ik nog nooit meegemaakt’’, sprak TKA-trainer Salim Özer. ,,Ik had nog liever verloren dan dit. Het hele plezier is er voor mij af.’’
Zonder zichzelf of z’n spelers vrij
te pleiten omtrent het gebeurde, was Özer van mening dat scheids­rechter Arnts de wedstrijd niet goed aanvoelde. ,,Bij gewoon om­hoog springen floot hij al af. Maar als een speler van ons onderuit wordt getrapt, fluit hij niet.’’ TKA verzamelde in de eerste helft al drie gele kaarten wegens aanmer­kingen op de leiding. Had Özer zijn spelers in de rust wel op het hart gedrukt dat niet meer te doen? ,,Natuurlijk wel. Maar ik kan niet alle reacties uit de spe­lers halen als ze in het veld staan.’’

Aanvoerder Usta kreeg na 70 mi­nuten eerst geel en meteen daar­na direct rood wegens ‘commen-t­aar’
op de leiding. Zijn lezing: ,,Ik was het niet met de scheidsrech­ter eens en kreeg geel. Oké, pri­ma. Het publiek reageerde en ik zei ‘mond dicht’ tegen ze. Maar de scheidsrechter dacht dat ik het tegen hem had.’’

De korte afkoelingsperiode had weinig effect. Terug in het veld ging het weer mis toen Arnts een aanval van TKA affloot wegens een blessure bij een Emst-speler.

Het tweede opstootje, met rood voor Cetin, was voor de jonge leidsman de druppel.

Emst-aanvoerder Marc van de Mars: ,,Ook niet heel slim van hem om in die situatie af te flui­ten. Maar hij gaf nu eenmaal snel kaarten, dus heb ik tegen mijn teamgenoten meteen gezegd dat ze hun mondjes dicht moesten houden.’’

Wat er met het restant van het duel gebeurt, is aan de KNVB.