VV EMST 1 speelt uit bij WWNA 1 gelijk mede door goed keeperswerk van Jan van Zuuk

WWNA 1 (zon)

1 - 1

Emst 1

4'
Herman Bosch (penalty)
Patrick Beumer
50'

Mannen Zondag standaard, 1, 5e klasse G

7 april 2013 14:00

Kraaijenvanger, H.W.M.

Verslag VV EMST:

Emst reisde met maar liefst achttien spelers af richting Wenum. Niemand wilde deze derby missen. De van blessures terugkomende spelers doen er alles aan, vandaag zelfs de warming up, om fit te worden.  Emst mocht vandaag aantreden tegen WWNA. Zij willen graag derde worden om zo rechtstreeks te kunnen promoveren naar de 4e klasse

De druk lag deze middag bij de mannen van WWNA

Emst had zich goed ingesteld op deze tegenstander en was van af het begin wakker en bij de les. Dit resulteerde in de vierde minuut in een panalty die onberispelijk door Herman Bosch binnengeschoten werd. Een droomstart voor de mannen van trainer Martin Langhenkel.

Voor WWNA het signaal om nog meer de aanval te kiezen en dat deden ze ook. Gelukkig liepen de meeste aanvallen op niks uit of eindigden bij Emsterkeeper Jan van Zuuk. De wedstrijd hobbelde van links naar rechts en omgekeerd. Dit tot aan de 35e min. Op dit moment kwam er een kans voor WWNA die in eerste instantie door keeper Jan van Zuuk gekeerd werd maar hierna vanaf de zijkant opnieuw werd ingeschoten waarbij Desmond Dijkgraaf zich voor de bal gooide met alles wat hij in zich had. De scheidsrechter floot met als gevolg een penalty. Tot op heden is er niemand die uitsluitsel kan geven waarom de bal op stip ging. Desmond kreeg hiervoor zelfs ook nog een rode kaart. Hierdoor stond Emst de laatste 15 minuten van de eerste helft met tien man op het veld. De penalty werd gemist. De corner hieruit volgend gaf een aantal kansen voor WWNA waarbij keeper Jan van Zuuk met twee giga reddingen zijn hok schoon wist te houden. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong.

De tweede helft moest WWNA nog meer de aanval kiezen maar elke keer liepen ze tegen een muur van supergemotiveerde oranje hemden aan. Uiteindelijk moest keeper Jan van Zuuk toch één keer naar het net toe om de bal uit het net te halen, de 1-1. De rest van de tweede helft was voor WWNA die het meeste balbezit hadden maar niet gevaarlijk meer konden worden, ondanks het overtal aan spelers. Daar tegenover stond een steeds sterker wordende Emsterspits en aanvoerder Marc van de Mars die veel ballen vast kon houden. Ook de andere Emsterspits Youri Zweekhorst was snel en erg gevaarlijk. De mooiste kans ontstond vlak voor tijd voor Lorenzo van Gortel. Helaas stond zijn vizier niet helemaal scherp. Na uiteindelijk een tweede helft waarbij 52 minuten gevoetbald werd floot de scheidsrechter eindelijk af.

Deze derby had alles in zich en Emst mocht zich ondanks de 1-1 als morele winnaar kronen.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen koploper TKA uit Apeldoorn.

Opstelling VV EMST:
Jan van Zuuk, Herman Bosch (aanv), Michael Pannekoek (75e min Rick van Mourick), Robbert Mulder, Desmons Dijkgraaf, Tim Vijge, Bas Tiemens, Lorenzo van Gortel, Gerben van Essen, Marc vd Mars (87e min Jeroen van Essen), Yoeri Zweekhorst (92e min Wesley Pannekoek)

Wisselspelers: Oscar Jonker, Mark van Huffelen

Geschorst: Dennis Pannekoek

Geblesseerd: Gerben de Groot, Niek Vijge, Raymond de Gunst, Robbert Jan Goedhart

Afwezig:
 Joost van Ark

Doelman Van Zuuk 'bedwingt' WWNA
Plek drie is min of meer uit het zicht verdwenen. Zo mag de voorlopig conclusie luiden na het gelijke spel van WWNA in eigen huis tegen Emst. De thuisploeg hoopte in het slot van de competitie nog op een kleine stunt, maar met de 1-1 tegen de 'FC Van Zuuk' lijkt dat alleen statistisch nog mogelijk.

Jan van Zuuk, doelman van Emst, speelde een fabelachtige pot op Sportpark Wiesel. De 32-jarige goalie hangt na dit seizoen de handschoenen aan de wilgen, maar de beleidsbepalers van Emst doen er goed aan nog eens een gesprek met de doelman aan te knopen. Zeker achtkeer behoedde Van Zuuk zijn ploeg van meer dan een tegentreffer. Daarnaast speelde Van Zuuk ook nog eens een belangrijke rol bij de openingstreffer van zijn ploeg.

Het was zijn uittrap die ver op de WWNA-helft bij Marc van der Mars uitkwam. Diens duel met WWNA-verdediger Chris Boer ging gewonnen omdat Boer Van der Mars in de zestien naar de grond trok, volgens het oordeel van arbiter Kraaijenvanger. Routenier Herman Bosch schoot zijn ploeg al in de vijfde minuut voorbij de thuisploeg.
In het vervolg probeerde Emst via de counter gevaarlijk te worden, maar in de praktijk kwam daar maar weinig van terecht. WWNA nam het heft in handen en creëerde met Frank Rouwenhorst, Jurgen Berends, Kevin Kronmöller en Patrick Beumer voor rust al kans op kans. Telkens lag Van Zuuk in de weg.

Ook in de 33e minuut toen een schot van Joey Ensing gepareerd kon worden. In de nastoot was Berends opnieuw gevaarlijk al werd zijn poging via de arm van Emst-verdediger Desmond Dijkgraaf uit de doelmond gewerkt. Ondanks hevige Emst-protesten kreeg WWNA een strafschop en kon Dijkgraaf met rood inrukken. Naast de geweldige reflexen uit de WWNA-aanvaller toonde de doelman zich ook meester in het onschadelijk maken van strafschoppen. Kronmölel schoot weliswaar matig in, Van Zuuk lag in de goede hoek om de gelijkmaker te voorkomen.

Ook na rust was WWNA de sterkere in Wenum Wiesel en was het via Rouwenhorst, Ensing, Berends en Beumer opnieuw dichtbij treffers gedurende de laatste 45 minuten. Van alle mogelijkheden werd er echter door de thuisploeg maar een keer gescoord. Een minuscuul foutje van Van Zuuk werd de equipe van oefenmeester Martin Langhenkel fataal. Een schot van Kronmöller werd door Van Zuuk pardoes voor de voeten van Beumer getikt. Voor de aanvaller was het een kleine moeite de gelijkmaker te scoren, zeker omdat geen van de Emst-verdedigers meegelopen was.

Aan de andere kant was Emst na rust maar een keer echt gevaarlijk. Uit een hoekschop redde Tim Post eerst knap op een poging van Lorenzo van Gortel, in de rebound vond diezelfde Van Gortel Kevin Kronmöller op de doellijn. De aanvoerder kon de bal nog net voor de lijn het veld weer in werken.

1-1 dus. Een stand waar WWNA geen zier mee opschiet. De ploeg van trainer/coach Mehmet Ertan loopt weliswaar een punt in op concurrent Deventer, maar door de zege van Turkse Kracht op Reaal Dronten lijkt het gat naar plek drie te groot om nog echt mee te doen voor de prijzen. WWNA zal zich de komende weken moeten richten op plek vier en moeten proberen de hevige concurrentie achter zich te laten om zo richting nacompetitie te snellen. Die jacht is niet gestild. Het resultaat tegen Emst was misschien niet het gehoopte, het vertoonde spel wel.

Vijfde klasse G:
WWNA - Emst 1-1 (0-1). 5. Herman Bosch 0-1 (strafschop), 50. Patrick Beumer 1-1. Rode kaart: 34. Desmond Dijkgraaf (Emst). Gele kaarten: Boer (WWNA), Van Zuuk (Emst). Scheidsrechter: Kraaijenvanger (Zwolle). Toeschouwers: 200. Bijzonderheid: 34. Kevin Kronmöller mist strafschop.
WWNA: Post; S. Valk, Buitenhuis, Boer, Veldhuis (81. K. Valk); Kronmöller, Rouwenhorst (75. Koelewijn), Ensing; Van Kampen, Beumer, Berends

Verslag "de Stentor Apeldoorn":
De wedstrijd tussen WWNA en Emst kende geen winnaar. Het duel in Wenum Wiesel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Emst kwam al na vijf minuten via een strafschop op voorsprong. Herman Bosch be­nutte de penalty voor Emst, dat vervolgens na een half uur met een man minder kwam te staan. Desmond Dijkgraaf raakte de bal vlak voor zijn eigen doellijn met de hand en ontving hiervoor een rode prent. De penalty werd geno­men door Kevin Kronmöller, maar zijn inzet werd door Emst-Keeper Jan van Zuuk gepa­reerd. WWNA zette Emst vervol­gens onder druk en kwam tien mi­nuten na rust via Patrick Beumer op gelijke hoogte. De zwart-wit­ten kregen vervolgens nog een aan­tal grote kansen, maar mede door sterk keeperswerk van Van Zuuk bleef het 1-1. ,,Mijn complimenten aan de keeper van Emst. Die speel­de echt sterk en haalde de meest onmogelijke ballen er uit’’, aldus WWNA- coach Mehmet Ertan over Emst- goalie Van Zuuk.