Mannen Zondag standaard, 1, 5e klasse G

7 oktober 2012 14:00

Broek, E.J. van den

Verslag VV EMST:

Als je jarig bent geef je meestal wat weg. Emst was vandaag jarig en 65 jaar jong maar dat wil niet zeggen dat je zoveel cadeau's moet weggeven waardoor je zelf verschrikkelijk te kort doet. Sallandia, de nr. 2 van de competitie, kwam op bezoek en profiteerde van de gulheid van VV EMST 1. Ze kregen veel te veel speelruimte van Emst en daar maakte ze goed gebruik van. En dan ook nog eens het geluk dat een voorzet zo bij de tweede paal het doel binnenvalt dan zit alles mee. Stelde Emst daar niks tegen over? Jawel diverse kansen maar het vizier dat staat nog steeds niet op scherp.

En zo begon de tweede helft ook. Binnen vijf minuten stond Emst twee maal alleen voor de keeper. Helaas geen doelpunten en doordoor ook geen aansluiting. Op moment dat sallandia gaat wisselen gaat er ineens een knop om bij Emst en weten ze wel te voetballen wat uiteindelijk resulteert in 2 doelpunten en een gemiste strafschop.

Belangrijk is dat de je dat doet wat je moet doen met veel passie dan komt het helemaal goed.
Iets waar we de komende wedstrijden weer aan gaan werken.

Opstelling VV EMST:
Oscar Jonker, Herman Bosch, Dennis Pannekoek, Robbert Jan Goedhart, Robbert Mulder, Tim Vijge, Niek Vijge (45e min Lorenzo van Gortel), Gerben de Groot, Gerben van Essen (45e min Desmond Dijkgraaf), Marc van der Mars (aanv), Yoeri Zweekhorst

Niet ingevallen: Daan Nunninga, Jeroen van Essen, Joost van Ark, Marc vd Esschert, Raymond de Gunst.

Verslag De Stentor Apeldoorn:
Het is Emst gisteren niet gelukt thuis punten te pakken tegen Sal­landia. Nadat Emst in de rust al met 0-3 achterstond, verloor het uiteindelijk met 2-5. Martin Lang­henkel, de trainer van Emst, vond dat zijn ploeg te veel ontzag had ge­toond voor de tegenstander. ,,We leken wel bang, durfden de duels niet aan en gaven vooral te veel ruimte weg.” Langhenkel vond de overwinning van Sallandia terecht. ,,Ze waren collectief beter en zijn gewoon al een stukje verder dan Emst’’, was de visie van de verliezende oefen­meester.

Verslag De Stentor Deventer:
‘Sallandia al van derde klasse-niveau’

,,Wij spelen het beste voetbal en zijn de favoriet voor de titel in de vijfde klasse G”, gaf Sallan­dia ­oefenmeester Johan van Om­men na afloop van de met 5-2 ge­wonnen wedstrijd tegen Emst aan. Van Ommen zag zijn ploeg tegen Emst de wedstrijd volledig domi­neren en met ruime cijfers win­nen mede dankzij drie doelpunten van topschutter Rick Wolvenne. ,,We waren op alle fronten beter. Vergelijk het met Ajax tegen FC Oss.” Toch was er een smet op de wedstrijd voor Van Ommen ,,Dat was dat mijn ploeg het na liet om tien tot vijftien goals te maken.” Sallandia staat na de wedstrijd te­gen Emst op een gedeelde tweede plaats en twee punten achter kop­loper TKA. Maar de ploeg van Van Ommen heeft één wedstrijd min­der gespeeld.

Sallandia driekwart duel ongenaakbaar

Een voor Sallandia altijd lastig uitduel in Emst werd gisteren overtuigend gewonnen (2-5). Topschutter van de dag was Rick Wolvenne die met drie goals zijn totaal deze competitie al naar negen bracht. In driekwart van de wedstrijd waren de Deventenaren ongenaakbaar; het laatste kwartier sloeg de vermoeidheid toe.Normaal gesproken is Emst een tegenstander waarmee het huidige Sallandia geen problemen mag hebben, ware het niet dat de bezoekers het op één of andere manier altijd lastig hebben in Emst. Tijdens de wedstrijdbespreking had trainer Van Ommen aangegeven om de duels, met fysiek sterke spelers van de thuisploeg, in balbezit uit de weg te gaan en de bal snel rond te spelen. In het begin hadden de bezoekers het lastig om in hun geliefde combinatiespel te komen, mede vanwege het hobbelige veld.De thuisploeg van trainer Martin Langhenkel poogde met een wat opportunistische manier van spelen de verdediging van de Deventernaren onder druk te zetten. Nadat de gasten zich vrij snel hadden aangepast aan het hobbelige veld, was het uit de eerste de beste aanval direct al raak. Ross Bonevacia veroverde in de 8e minuut de bal en met een steekpass zette hij Rick Wolvenne alleen voor de keeper. Dit buitenkansje was aan de goalgetter wel besteed en hij tikte met een simpele voetbeweging de 0-1 binnen.

Rondspelen

De zwartgeel hemden uit Deventer bleven na deze vroege voorsprong rustig de bal rondspelen en gingen op zoek na de 0-2. Deze viel in de 15e minuut, nadat Leroy Rietman over rechts doorkwam en met een stift (al dan niet bewust) de verbouwereerde doelman wist te verschalken. Sallandia was in het vervolg de duidelijk betere ploeg en bleef op zoek gaan na de volgende treffer, terwijl de thuisploeg met fysiek spel en overtredingen de bezoekers probeerde te stoppen.Na een half uur volgde een aanval over meerdere schijven en Omar Choujar bood Rick Wolvenne daarbij de mogelijkheid om zijn 2e van de middag binnen te schieten, hetgeen de topschutter lukte. Deze 0-3 score was tevens de ruststand.Tijdens de rust gaf trainer Van Ommen aan om niet in dezelfde fout te vervallen als uit bij Twello toen Sallandia terugzakte en een veel te laag tempo hanteerde. Vanaf het begin van de tweede helft was het al duidelijk dat de thuisclub Emst niet bij machte was om de verdedigers van Sallandia onder druk te zetten. Het waren de bezoekers die wel het net wisten te vinden. In de 57e minuut schoot Manuel Schotman na een corner, vanaf randje ‘zestien meter’, de 0-4 binnen.

Bekeken

Hierna was het duel definitief gespeeld en gebeurde er weinig meer, tot de 67e minuut. Kay Heesen speelde zich op links vrij en zijn bekeken voorzet (buitenkantje rechts) werd door Rick Wolvenne tot de 0-5 gepromoveerd. De bezoekers uit Deventer gingen daarna veel te veel mee in het spel van Emst en maakten het zich zelf onnodig moeilijk. Doordat de verdediging van Sallandia zich positioneel verkeerd opstelde, kon de thuisploeg in de 72e minuut de 1-5 maken.Aansluitend werd er in de 76e minuut niet adequaat ingegrepen, met als gevolg zowaar de 2-5. De thuisploeg kreeg in de 80e minuut de uitgelezen kans om 3-5 te maken, echter een strafschop werd naast geschoten. In de laatste tien minuten van de wedstrijd waren de Sallandiaspelers meer met elkaar bezig, dan met voetballen en lieten ze zich vrij makkelijk provoceren door Emst, met het gevolg dat het de wedstrijd met tien man eindigde.Vooral de laatste twintig minuten van de wedstrijd stonden de technische staf niets aan en hierover zal tijdens de training op dinsdagavond nog worden gesproken. De neuzen moeten allemaal weer dezelfde kant op, want komende zondag ontvangt de Zandweerdclub Cupa en dit team is net als Emst een fysiek sterke tegenstander.