Emst 1 (zon)

Mannen Zondag standaard, 1, 5e klasse G

26 februari 2012 14:00

Olthof, J.J.

Eindelijk kan er weer gevoetbald worden in competitieverband. Voor Emst betekende dit dat we vol goede moed naar Twello af moesten reizen om daar tegen de plaatselijke SV te spelen. Om klokslag 14.00 kon er aan deze klus begonnen worden. De eerste 20 minuten waren voor de vv Emst. Met goed georganiseerd spel waar bij iedere 2e bal ook voor Emst was. Dit werd uitgedrukt in druk te zetten op de tegenstander gevolgd door een aantal goede aanvallen waarbij er een maar net tot corner kon worden gekeerd. Uit deze corner werd de afgeslagen bal opnieuw ingeschoten en was er voor Twello maar een manier om de bal tegen te houden en dat was met de armen. De scheidsrechter kon niet anders doen dan een penalty te geven die feilloos ingeschoten werd door Marc van de Mars. Op dat moment een verdiende voorsprong. Na dit doelpunt kreeg Emst meerdere mogelijkheden om binnen een korte tijd ook nummer twee te scoren maar helaas voor Emst gingen deze ballen aan de verkeerde kant van de paal langs.

Ook Twello werd iets sterker en Emst vergat af en toe de organisatie in stand te houden met als gevolg een aantal overtredingen die niet nodig waren. Uit een van de veroorzaakte vrije trappen scoorde Twello de 1-1. Op dat moment nog niks aan de hand voor Emst maar toen 5 minuten voor rust een corner van Twello over iedereen heen dwarrelde en zomaar in het doel verdween was al het goede van de eerste helft snel vergeten.

Na de thee opnieuw mogelijkheden om deze tegenslag om te buigen naar een Emst voordeel maar helaas werd er in de tweede helft niet meer gescoord. Er werd slordig gespeeld van beide kanten met op het einde middels een vrijetrap op zo'n 18 meter van het doel nog de mogelijkheid om 1 punt, die meer dan verdiend was, mee te nemen naar Emst. Helaas was het geluk nog niet aan Emsterkant. Wat rest is de positieve dingen die we de komende weken gaan uitbreiden en dan zullen de punten vanzelf gaan komen.

Opstelling: Jan van Zuuk, Herman Bosch, Dennis Pannekoek, Robbert Mulder, Robert-Jan Goedhart (Martin Langevoort), Tim Vijge, Sven Jansen (Michael van Essen), Mark van den Esschert (Michael Pannekoek), Raymond de Gunst, Lorenzo van Gortel, Marc van de Mars. Niet ingevallen: Oscar Jonker.