Mannen Zondag standaard, 1, 5e klasse G

4 december 2011 14:30

Simmelink, G.J.

In 2 minuten de punten weg geven.

Met een goed gevoel vertrokken we richting Apeldoorn om daar de strijd aan te gaan met TKA. Een wedstrijd tussen de derde plek van boven tegen de derde plek van onderen. Vanaf het begin was er een strijd op het veld. Een niet altijd even leuke strijd waarbij de acteer prestatie van TKA veel hoger lag dan die van Emst. Hierdoor liep Emst te veel achter de tegenstander aan en heeft het zich zelf te kort gedaan. Emst is zelf niet aan het voetballen gekomen. De durf en lef ontbraken hiervoor. Na wat schermutselingen op middenveld en een paar mooie voorzetten die gemakkelijk en goed verwerkt werden door keeper Jan van Zuuk kwam de mooiste aanval op naam van Emst te staan. Een diagonale pas van achteruit in de richting Gerben van Essen die de bal snel aan en mee nam gevolgd door een loep zuivere voorzet welke door Marc van de Mars binnen had moeten worden geschoten. Helaas deze bal ging net naast het doel. De hier uit volgende aanval van TKA belande de bal op de paal maar door snel en fanatieker te reageren werd de terug komende bal afgerond door TKA. In plaats voor te staan stond Emst nu achter.

Een paar minuten hadden we nodig om dit te verwerken en uit een rommelige situatie belande de bal voor de voeten van Marc van de Mars en die schoof de bal in de rechter hoek. Op dat moment een verdiende gelijkmaker en nog een paar minuten op de klok. Bijna op naar de thee maar in de laatste seconde voor de rust kreeg TKA een heel makkelijk versierde penalty. Gelukkig heeft Emst hier keeper Jan van Zuuk voor en hij raakte deze bal waardoor deze ook naast het doel belande.

De tweede helft was vanaf het begin voor TKA die Emst onder druk zette. Helaas had Emst hier geen antwoord op en zeker niet het lef en de durf om te voetballen met als gevolg dat in 2 minuten de 2-1 en 3-1 vielen. Op dat moment eigenlijk nog genoeg tijd om terug te komen maar helaas het lukte niet. Op naar volgende week thuis tegen Sallandia.

Opstelling: Jan van Zuuk, Robbert Mulder, Roy Wagenvoort, Dennis Pannekoek, Desmond Dijkgraaf, Mark van den Esschert (70e Lorenzo van Gortel), Michael van Essen (75e Sven Jansen), Marc van de Mars, Tim Vijge (80e Yoeri Zweekhorst), Gerben van Essen, Joost van Ark. Niet ingevallen: Oscar Jonker, Michael Pannekoek. Afwezig: Gerben de Groot, Raymond de Gunst, Robert-Jan Goedhart.