Verslag VV EMST:

De bal rolt weer in competitieverband.

Voor Emst 1 stond vandaag de uitwedstrijd tegen Turkse Kracht op programma

Met een volledig fitte spelersgroep werd er vertrokken naar Deventer waar we een zeer slechte grasmat aantroffen, het leek wel of er al weken niet was gemaaid.

Na de eerste vijftien minuten alleen maar achter de tegenstander aangelopen te hebben en een doelpunt tegen te hebben geïncasseerd gingen we voetballen. Ook werd er durf getoond om in te spelen en bal bezit te houden. Hierdoor ontstonden er kansen uit voorzetten van onze opkomende middenvelders en backs. In de 33 minuut werd dit beloond met een doelpunt uit een vrije trap van Marc v.d. Mars.

De rust brak aan met de 1-1 tussenstand. In de rust werden de fouten van voor de rust recht gezet. De tweede helft begonnen we gelijk goed met voetballen gevolgd door diverse kansen voor ons maar het vizier was nog niet scherp genoeg.
Een bal hoeft niet keihard in het doel geschoten worden maar gewoon in de hoek binnentikken is ook heel doeltreffend. ;-)

Uit een van de aanvallen van onze zijde kregen we een penalty die ons in de eerste helft al een keer onthouden was. Weer was het raak via Marc v.d. Mars. Maar nu van de stip een verdiende 1-2 voorsprong.

Turkse Kracht drong nog meer aan en wij vergaten te blijven voetballen. De druk nam toe en de uitvallen werden schaarser aan de kant van Emst. Uiteindelijk viel de gelijkmaker uit een indirecte vrije trap.  Toch een uitslag waar mee we konden leven. Het eerste punt is binnen.

Nu op naar de volgende tegenstander de Hoven thuis.

Emsternaren kom massaal zondag naar de jongens kijken ze verdienen de steun van die o zo belangrijke 12 man. Tot zondag !!

Opstelling: Jan van Zuuk, Robbert Mulder, Dennis Pannekoek, Herman Bosch, Robert-Jan Goedhart (45e Desmond Dijkgraaf), Tim Vijge, Niek Vijge (65e Mark vd Esschert), Gerben van Essen, Lorenzo van Gortel, Marc van de Mars, Yoeri Zweekhorst (78e Jeroen van Essen).

Niet ingevallen: Oscar Jonker, Joost van Ark, Raymond de Gunst en Gerben de Groot.

Verslag Turkse Kracht klik hier

Verslag "De Stentor Apeldoorn" maandag 3/9/2012:
door Remy van der Boon APELDOORN – Emst kwam zondag niet verder dan een gelijkspel. Uit bij Turkse Kracht Deventer werd het 2-2. Trai­ner Martin Langhenkel kon na af­loop leven met dit resultaat. ,,We begonnen erg onrustig, maar pak­te het daarna goed op’’, vertelde hij. ,, Wij hadden voor we op voor­sprong kwamen het betere van het spel. Daarna zette Turkse Kracht ons onder druk, waardoor wij ver­gaten te voetballen. Maar al met al was dit een terechte uitslag, waar ik tevreden mee ben.’’

Verslag "De Stentor Deventer" maandag 3/9/2012:
door Martijn Regelink DEVENTER – Turkse Kracht speelde giste­ren met 2-2 gelijk. De tegenstander was Emst. Muhammed Koroglu kon er wel mee leven. Hij zag zijn ploeg goed van start gaan en al vroeg op een 1-0 voorsprong ko­men. ,,Daarna speelde Emst hard en ontstond er wat irritatie. Het haalde het ritme uit ons spel.” Emst wist hiervan te profiteren en scoorde kort voor en na rust. ,,Uit­eindelijk pakken we het wel weer goed op en eindigen we met een gelijkspel”, aldus Koroglu, die dit seizoen inzet op promotie naar de vierde klasse met ‘zijn’ Turkse Kracht.