Emst 1 (zon)

Mannen Zondag standaard, 1, 5e klasse G

9 oktober 2011 14:00

Heide, H. van der

Emst had wat recht te zetten na de slappe wedstrijd van vorige week en kwam goed uit de startblokken. In de derde minuut miste Lorenzo na goed aangeven van Gerben voor open doel en even later werd in de 8e min de bal van de doellijn gehaald na een goed schot van Tim. Orderbos antwoordde onmiddellijk met een schot op doel, na goed doorgaan over links. In de 16e min werd de buitenspelval omzeild door Orderbos en stond de 1-0 op het scorebord. In de 40e min kwam Gerben goed naar binnen, schoot hard op de goal en de bal die door de keeper gelost werd, werd knap binnen gestift door Desmond. In de blessuretijd kwam de bal via de kluts voor de voeten van Alex Hoksbergen en wederom kreeg Emst een ongelukkige goal in blessuretijd te verwerken. Even daarvoor had Jan van Zuuk Emst op de been gehouden door een goed ingeschoten strafschop te pakken.

Na rust begon Emst wederom goed en nu was het op aangeven van Gerben wel raak voor Lorenzo die beheerst de 2-2 maakte. In de 80e min kwam Orderbos weer op voorsprong, nadat een corner door een speler van Emst van richting werd veranderd. Emst ging daarna met vier spitsen spelen en gaf daardoor net als vorige week en tegen Twello, veel ruimte weg. Deze keer kon Orderbos niet profiteren, hoewel het de kansen er voor had. Emst dwong met zijn gedurfde spel nog een vrije trap op 20 meter van de goal af, die prachtig werd binnengeschoten door Marc van de Mars. Over 90 minuten gezien was 3-3 ook de terechte uitslag. De beste man van het veld vond het daarna genoeg en blies korte tijd later voor het einde.

Opstelling: Jan van Zuuk, Gerben de Groot (85e Michael Pannekoek), Marc van de Mars, Dennis Pannekoek, Robbert Mulder, Raymond de Gunst, Tim Vijge, Mark van den Esschert (70e Michael van Essen), Lorenzo van Gortel, Desmond Dijkgraaf (88e Youri Zweekhorst), Gerben van Essen. Niet ingevallen: Oscar Jonker, Joost van Ark. Afwezig: Roy Wagenvoort, Robert-Jan Goedhart.