Emst verliest diep in blessuretijd van Twello

Twello 1 (zon)

Mannen Zondag standaard, 1, 5e klasse G

18 september 2011 14:00

Wippo, H.

Na de 1-8 van vorige week startte Emst wat onzeker aan de wedstrijd. Twello voelde dit en trachtte Emst de 1e vijf minuten te overrompelen. Daarna kwam Emst beter in zijn spel, Twello zakte in, wachtte af en creëerde tot de 40e minuut geen enkele kans. Emst creëerde er twee. In de 18e minuut kreeg Marc van de Mars op aangeven van Mark van den Esschert de bal panklaar bij de 2e paal, maar de keeper van Twello redde op zijn kopbal. In de 25e min sneed Gerben van Essen vanaf rechts naar binnen en schoot i.p.v. af te leggen. Vanaf de 40e minuut gaf Twello weer wat meer druk en nam het spel over. Dit resulteerde in een paar kansen en de onnodige 0-1 in de 45e minuut. Deze viel uit een vrije trap die bij de 2e paal werd ingekopt.

In de tweede helft was de 1e kans voor Emst, maar het schot van Lorenzo van Gortel miste kracht waardoor de keeper van Twello kon redden. Twello wachtte geduldig en gokte op de ingevallen Roy Eekhuis die de bal regelmatig goed vasthield voorin. Er waren tot de 75e minuut wat kansjes over en weer zonder dat er echt veel gebeurde. De volgende grote kans was wederom voor Emst. Sven Jansen kreeg na een goede loopactie de bal panklaar bij de 2e paal en hoefde alleen maar te knikken om de 1-1 te maken. Helaas voor alles wat Emst een warm hart toedraagt kopte hij over. In de 77e minuut scoorde Lorenzo van Gortel alsnog de verdiende 1-1 op aangeven van Marc van de Mars na een mooie aanval over rechts. Even later kreeg Roy Eekhuis namens Twello een enorme kans op de 1-2, maar tweede doelman Oscar Jonker redde sterk door zich in de baan van het schot te werpen en de bal van dichtbij klemvast te pakken.

Vanaf dat moment gingen beide ploegen vol voor de winst en kon het alle kanten uit. Twello kreeg zijn kansen op de winst, maar ook Emst kreeg kansen op de drie punten. De grootste kans voor Emst kwam in de 88e minuut, toen Gerben van Essen goed door ging over rechts en met vier afspeelmogelijkheden in de 16 meter van Twello helaas de verkeerde keuze maakte. Zoals altijd met ploegen die onderaan staan, viel de goal aan de andere kant. In de 96e minuut werd de bal nog een keer door Twello in de 16 meter van Emst gepompt en via een Twello’s hoofd en de binnenkant van de paal ging de bal er alsnog in. Het is een cliché, maar dat is het geluk van de koploper.

Opstelling: Oscar Jonker, Roy Wagenvoort, Dennis Pannekoek, Robert-Jan Goedhart (45e Robbert Mulder), Gerben de Groot, Tim Vijge, Lorenzo van Gortel (92e Michael Pannekoek), Mark van den Esschert (60e Michael van Essen), Gerben van Essen, Marc van de Mars, Sven Jansen. Niet ingevallen: Jeroen van Essen. Afwezig: Raymond de Gunst, Desmond Dijkgraaf, Joost van Ark, Jan van Zuuk.