Apeldoornse Boys 1 (zon)

Mannen Zondag standaard, 1, 5e klasse G

22 april 2012 14:00

Nijenhuis, A.J.

Om 14.00 uur de aftrap in Emst van weer een finale die begeleid werd door onweer, hagel en regen. Zouden dit de ingrediënten zijn voor weer een mooie middag voetbal?

Apeldoornse boys liet niks aan het toeval over en was duidelijk waar voor ze naar Emst waren gekomen: drie punten meenemen en de koppositie behouden. Het eerste kwartier speelde Emst te ver naar achteren. Na dit kwartier ging het beter en kon Emst meedoen met het spel van de tegenstanders en ontstond er een leuke wedstrijd waarbij veel strijd werd geleverd aan beide kanten. Ook kwam er aan de kant van Emst een aantal keren leuk voetbal op de mat met als gevolg dat de boys regelmatig terug moesten en hun handen vol handen aan onze aanvallers. Zo ook in de 35 min waarbij een voorzet van rechts door de keeper niet helemaal goed verwerkt werd en de goed inlopende Youri Zweekhorst de bal achter de keeper deponeerde. Een 1 – 0 voorsprong die kon worden behouden tot aan de rust.

De tweede helft kon Emst het helaas niet meer volhouden en opbrengen om met Apeldoornse Boys mee te voetballen en werd Emst teruggedrukt richting eigen 16 meter waar het spitsuur werd voor onze keeper Jan van Zuuk. Uit twee dode spelmomenten scoorde Apeldoornse Boys de 1-1 en 1-2 waarbij zij waren sneller en feller waren dan de spelers van Emst.

Dit bleef gehele tweede helft het geval. Voor Emst nog een paar wisselingen in het elftal waarmee nog  geprobeerd werd om toch de gelijkmaker te scoren maar dit gebeurde niet. Apeldoornse Boys scoorde nog één keer waarbij de eindstand van 1-3 op het score bord kwam.

Opstelling: Jan van Zuuk, Dennis Pannekoek (78e min Desmond Dijkgraaf), Herman Bosch, Robbert Mulder, Gerben de Groot (58e min Sven Jansen), Tim Vijge, Lorenzo van Gortel, Raymond de Gunst, Gerben van Essen , Mark vd Mars, Youri Zweekhorst (82e min Wouter van Amersfoort)

Niet ingevallen: Oscar  Jonker

Afwezig/Geblesseerd: Roy Wagenvoort, Joost van Ark, Robbert Jan Goedhart, Michael van Essen, Marc vd Esschert