Emst 1 (zon)

Mannen Zondag standaard, 1, 5e klasse G

6 november 2011 14:00

Peters, W.

L’Histoire se repête, oftewel de geschiedenis herhaald zich en Emst doet zichzelf wederom tekort, zoals al veel wedstrijden dit seizoen.

In de 4e en 6e minuut had Emst twee 100% kansen om de score te openen, maar zowel Marc als Gerben verzaakten om Emst op voorsprong te zetten. In de 12e min kopte de spits van Apeldoornse Boys voor het eerst op doel en herhaalde dat vijftien minuten later. Dat was alles wat Apeldoornse Boys aanvallend te brengen had de eerste helft. In de 31e minuut redde de keeper van de Boys nog een keer uitstekend op een schot van Marc van de Mars en Apeldoornse Boys stelde er daarna geen kansen tegenover. Toch ging Apeldoornse Boys met een voorsprong de rust in. In de 43e minuut profiteerde het ten volle van een misverstand in de verdediging van Emst en ging onterecht met 1-0 rusten.

Na de rust kwam Apeldoornse Boys al snel op 2-0 en Emst gaf het gepaste antwoord door drie minuten laten terug te komen tot 2-1. Daarna trok Apeldoornse Boys echter na wat omzettingen het spel naar zich toe, met name door anders te gaan voetballen op het middenveld. Emst kon voorin de bal niet meer in de ploeg houden, werd overlopen op het middenveld, met als gevolg de 3-1 en 4-1. Over 90 minuten won Apeldoornse Boys verdient met 4-1, maar wat als Emst de kansen die men wekelijks creëert eens gaat benutten?

Opstelling: Jan van Zuuk, Robbert Mulder, Roy Wagenvoort, Mark van den Esschert (45e Raymond de Gunst), Dennis Pannekoek, Lorenzo van Gortel, Tim Vijge, Joost van Ark (75e Desmond Dijkgraaf), Sven Jansen (55e Michael van Essen), Gerben van Essen, Marc van de Mars. Niet ingevallen: Oscar Jonker. Afwezig: Robert-Jan Goedhart, Gerben de Groot.