IJsseltreek 1 - Emst 1 bij 2-5 voorsprong in het voordeel van Emst gestaakt vanwege 4 rode kaarten IJsselstreek

...
9'
... (penalty)
38'

5e klasse G

16 december 2018 14:00

Dhr. L van Meenen

Opstelling Emst 1 (zon)

Verslag vv Emst:
In de 2e helft heeft scheidsrechter L van Meenen de wedstrijd tussen IJsselstreek 1 en onze v.v Emst 1 moeten staken nadat hij 4 rode kaarten voor IJsselstreek had geven waardoor zij met 7 spelers op het veld kwamen te staan. DIt is volgens de regels van de KNVB niet toegestaan en moest de scheidsrechter de wedstrijd staken. Emst had op dat moment een terechte voorsprong van 2-5 en gek genoeg was de sfeer tussen beiden teams op het veld goed. De KNVB zal bepalen of Emst deze wedstrijd reglementair zal gaan winnen of dat het resterende deel tegen de 7 overgebleven spelers van IJsselstreek uitgespeeld zal gaan worden. Wanneer hierover meer bekend is zullen we hierover berichten.

Verslag de Stentor Epe/Vaassen:

Emst dupe van wangedrag
De wedstrijd tussen Emst en IJsselstreek werd bij een tussenstand van 2-5 gestaakt, nadat IJsselstreek zijn vierde rode kaart ontving.
Scheidsrechter Louis van Meenen was na ruim een uur spelen klaar met het commentaar van de spelers van IJsselstreek en besloot daarop in te grijpen. Tussen de 58ste en 64ste minuut trok de arbiter vier keer een rode prent. ,,Spelers horen zich gewoon fatsoenlijk te gedragen en dat deden ze niet'', begon Van Meenen zijn verhaal. ,,Ik heb de spelers meerdere keren gewaarschuwd, maar daar wilden ze niet naar luisteren. Ik had ze eerst alleen geel gegeven, maar als je dan doorgaat dan kan je een keer rood verwachten.'' Emst-trainer Harrie de Graaf was bepaald niet blij met hoe de wedstrijd tot zijn einde is gekomen. ,,Erg jammer dat het zo moet, want het was niet onze schuld dus wij zijn hier uiteindelijk de dupe van. We komen hier om te voetballen en niet om halve wedstrijden te spelen.''  Wel was hij heel blij met de prestaties van zijn ploeg. ,,We speelden een enorm goede wedstrijd en in tegenstelling tot de mening van IJsselstreek, vond ik wel dat de scheidsrechter goed floot. Het was ook gewoon een sportieve wedstrijd, maar zij konden hun mond niet houden. Dat is hun eigen schuld.'' IJsselstreek trainer Aydogan had zo zijn eigen visie op het gebeuren. ,,Vier doelpunten van hen waren buitenspel. De scheids deed geen eens moeite om te luisteren naar onze grensrechter, vandaar ook de frustratie bij ons."

Verslag de Stentor Deventer:

Arbiter staakt duel na vier keer rood voor IJsselstreek
De wedstrijd tussen IJsselstreek en Emst is bij een tussenstand van 2-5 vroegtijdig beëindigd. Scheidsrechter Louis van Meenen, die vier keer rood trok, was na ruim een uur spelen klaar met het commentaar van de spelers van IJsselstreek en besloot daarop in te grijpen. ,,Spelers horen zich gewoon fatsoenlijk te gedragen en dat deden ze niet", begon Van Meenen zijn verhaal, nadat hij in een tijdsbestek van zeven minuten achtereenvolgens Zemir Mujic, Leroy Fernandes, Ugur Guclu en Roelof Goudsmid van IJsselstreek de rode kaart had getoond. ,,Ik heb de spelers meerdere keren gewaarschuwd, maar daar wilden ze niet naar luisteren. Ik had ze eerst alleen geel gegeven. Maar als je dan doorgaat, kun je een keer rood verwachten." IJsselstreek-trainer Haluk Aydogan had zo zijn eigen visie op het gebeuren. ,,De scheidsrechter kwam mij voor het begin van de wedstrijd vragen of wij nog kans hebben om kampioen te worden. Toen ik zei dat die kans er nog inzat, vertelde hij mij dat 'SDOL toch wel kampioen wordt'. Toen wist ik al direct wat voor wedstrijd het zou gaan worden." Het werd uiteindelijk een wedstrijd waarin Emst al snel op voorsprong kwam, maar IJsselstreek zeker niet kansloos leek. Twee keer kwam de Deventer ploeg op gelijke hoogte, tot vlak voor rust de 2-3 viel. Na rust was het alleen Emst dat de score verder uitbreidde. Aydogan: ,,Vier doelpunten van hen waren buitenspel. De scheids deed geen eens moeite om te luisteren naar onze grensrechter, vandaar ook de frustratie bij ons." Volgens Aydogan werd zijn grensrechter zelfs weggestuurd, maar Emst-trainer Harrie de Graaf gaf aan dat die er zelf genoeg van had. ,,Die liep gewoon weg." De Graaf was overigens zelf ook niet te spreken over de houding van IJsselstreek. ,,Ik neem er zoveel mogelijk afstand van, maar dit heeft IJsselstreek aan zichzelf te danken."