Herwin Rozendal

Opstelling

Vandaag de ideale situatie op een prachtige pot voetbal te spelen. Een mooi zonnig weertje, een prachtig veld en de ideale omstandigheden om lekker te voetballen.

's ochtends was het nog een koud, maar daar had het team zich de avond ervoor op voorbereid bij de après ski-party bij sponsor de Emsterie. Dit was om 9 uur ook nog wel aan de oogjes van sommige spelers te zien.

Aan het begin van de wedstrijd was her nog erg rommellig. Er werden te veel ballen niet goed ingespeeld (lag het aan de drank?) en het was nog wat onwennig zo na de winterstop.

Na een kwartier werd Emst beter en dat leiden ook tot een aantal kansen. Na een minuut of 25 kon het dan ook niet uitblijven en scoorde  Rick Beunk vanuit een goedlopende aanval knap de 1-0 binnen.

Emst vond dit nog niet genoeg en bleef druk zetten naar voren. Helaas werd vergeten om ook de verdediging in de gaten te houden. Een hoge voorzet van WWNA werd op onhandige wijze uitverdedigd, doordat een van de spelers over de bal struikelde. Uit de rebound werd door WWNA via het achterhoofd van Michel van Huffelen de 1-1 gemaakt. Emst moest ondanks het goede spel weer opnieuw beginnen.

Emst lied zicht niet van de wijs brengen. Vlak voor rust leidde het goede spel nogmaals tot een doelpunt. Want na een goede steekbal van Vince maakte Rick Beunk koelbloedig de 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust ging Emst verder waar het gebleven was. De ene aanval was nog mooier dan de andere aanval. Het goede positiespel leidde daarom automatisch tot doelpunten. De 3-1 werd gemaakt na een goede voorzet met de wreef van Michael Gerrits en deze werd op Robin van Persie achtige wijze door Tim Hogeboom binnen gekopt.

Emst bleef aanvallen en bij vlagen leek het wel de champoins league. Onze pannakoning van de dag was Hugo Stegeman. Als je daar punten voor krijgt dan hadden we er wel 100. Toch was de wedstrijd nog niet beslist. En na ongeveer 65 minuten pakte Robert Jan de bal af. Deze ging via Michael en Herman en de bal kwam bij Gerben terecht. Hij gaf de bal subtiel voor en deze werd keihard tegen de lat gekopt door onze kopkoning Michael Gerrits. In de rebound scoorde Pepijn van Zetten. De wedstrijd lijkt met deze 4-1 beslist.

Emst bleef druk zetten en dit leidde tot een goede steekbal van Herman waarna Pepijn een op een op de keeper afging. Hij wilde schieten, maar de bal ging tegen de paal. Dit kwam doordat hij van achteren werd geduwd. De goed leidende scheidsrechter, Herwin Rozendal, legde bal op de stip. Dit was de kans op onze sluitpost Stan Blokvoort te laten scoren.  Hij schiet de penalty keihard door de midden, maar de keeper en daardoor gaat deze feilloos binnen.

Na 90 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest en waren de punten op het hanendorp gebleven. Vandaag de eerste wedstrijd na de winterstop en direct gewonnen. Emst 2 ga zo door.