V.v. Emst 2 speelt in slechte wedstrijd gelijk tegen tegenstander die geen zin had om te voetballen

Batavia '90 2 (zon)

2 - 2

Emst 2

...
...
... (penalty)
10'
12'
... (vrije trap)
63'

5e klasse 04

14 oktober 2018 11:00

Clubscheidsrechter

Opstelling Emst 2

Een lange reis, een tegenstander die geen zin had om te voetballen en een slechte wedstrijd waren de ingredienten voor de wedstrijd van vv Emst 2 vandaag,

Batavia 2 was de tegenstander.
Om 09:45 uur werd er vertrokken naar Lelystad en wel vanaf de parkeerplaats van buurman sv Wissel zodat bij terugkomst iedereen direct naar de derby van Emst 1 kon gaan kijken.
Maar liefst 45 minuten later kwamen we aan bij Batavia waar het erg rustig was.
Er stond daar maar 1 wedstrijd op het programma.

Om 11:00 uur starte hier de wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat Emst 2 de betere ploeg was en tegenstander Batavia er alles aan deed de wedstrijd dood te maken. Ze mekkerden om alles en lagen bij een klein tikje of duwtje direct op de grond. Erg lastig voor de scheidsrechter maar ook voor ons als vv Emst 2.

Na nog geen 10 minuten spelen was er weer een duikeling in onze 16 meter en ja je raad het al de bal ging op de stip. Deze werd goed binnengeschoten. 1-0.

Emst 2 bleef vooruit voetballen en nog geen 2 minuten later kopte de geheel vrijstaande Michael Pannekoek erg knap de gelijkmaker binnen.

Emst 2 vond het moeilijk tegen deze tegenstander te blijven voetballen. Het gemekker en vallen ging maar door en Emst 2 bleek hier van onder de indruk. Vanaf de kant werd gecoached te blijven voetballen en na 20 minuten spelen ging het beter met Emst 2 en ontstonden er veel kansen op een voorsprong. Helaas stond het vizier aan de kant vv Emst 2 niet op scherp.

In de rust bleef de begeleiding hameren om gewoon het eigen spel te gaan spelen en het tempo in de wedstrijd te houden. Dat Batavia andere intenties had bleek al weer snel. Erg moeilijk voetballen voor Emst 2. Na 63 minuten een van de weinige kansen voor Batavia. Een vrije trap die genomen werd vanaf ongeveer 25 meter van de goal kwam in de kluts voor de voeten van de spits van Batavia en je gelooft het niet, ze schoten de 2-1 binnen.

Gelukkig nog genoeg tijd op de klok over om de vele kansen die er kwamen binnen te schieten.
Dit duurde erg lang want pas in de 90e minuut schoot Pepijn snoeihard de 2-2 binnen.

De scheidsrechter trok nog maar liefst 7 minuten blessuretijd bij en ook in deze minuten had Emst de overwinning nog over de streep kunnen trekken maar dit lukte helaas niet.

Een slechte wedstrijd tegen een nog slechtere tegenstander. Positieve van deze wedstrijd was het mooie weer waarin gespeeld werd.
Na de wedstrijd werd duidelijk waarom onze tegenstander geen zin had en dat we wellicht ook nog voor niets de lange reis naar Batavia gemaakt hebben want het team leek de laatste wedstrijd gespeeld te hebben en volgende week uit de competitie gehaald te gaan worden.

Nu een weekend vrij en dan uit naar koploper sv Epe 4.