Mannen, 3, 7e klasse 37

19 november 2017 12:00

Clubscheidsrechter

Vandaag moesten de mannen van PTB het opnemen tegen Robur 6.
Vv Emst speelde vanaf de eerste minuut van de wedstrijd gedisciplineerd en creëerde in de tiende minuut via een aanval over rechts de voorsprong. De voorzet van Klaas-Jan Eenkhoorn kon door de verdedigers van Robur niet goed worden verwerkt en Gerben v Essen ging op snelheid op de doelman af en faalde niet, 1-0. Vanaf dat moment was Vv Emst nog meer de bovenliggende partij onder aanvoering van de twee veldheren Michael Bossenbroek en Herman Nijkamp op het middenveld. In balbezit varieerde Emst voortdurend van kant en de tieners van  Robur kwamen er niet aan te pas. Het leverde geen grote kansen op, maar Robur kwam in ieder geval niet in haar spel. Voor de trainer van Robur alle aanleiding om al vroeg in de wedstrijd twee wissels door te voeren.

Emst zette de dominantie in het laatste kwartier om in enkele mogelijkheden. Klaas-Jan Eenkhoorn schoot rakelings over de kruising en eenmaal leidde een heikele situatie in het doelgebied bijna tot een doelpunt. Het beslissende zetje kon net niet worden gegeven.Robur kwam via een prima combinatie tot een kiezel hard schot, "DE Beer'' pakte de bal alsof hij een rol wc papier uit de lucht ving Jannus ''DE Beer'' schoot de bal naar voren en en de verdediger ging onder de bal door en het was wederom Gerben v Essen die raak schoot 0-3.Gelijk naar de aftrap kreeg Emst een vrije trap die door Michael Bossenbroek prima voor kwam en het was Klaas-jan Eenkhoorn die de 0-3 op het scorebord zette. De vreugde was groot, want Emst had zich behoorlijk ingegraven en dan is een kleine voorsprong een groot risico.

Ruststand 0-3

Na rust een veel sterker Robur. Emst startte nog met een offensief. Het leidde echter niet tot grote kansen. Robur kreeg uit het niets een penalty, maken wij ons toch niet druk om. Voor de 9e keer achtereen pakte "De Beer'' weer de penalty.  De wedstrijd is gespeeld. De toeschouwers mogen nog even genieten van prachtige acties en aanvallen, waarbij de tegendraadse kopbal van Klaas-jan Eenkhoorn na een voorzet van Michael Bossenbroek een beter lot had verdiend.

Met deze uitslag heeft Emst zich steviger in de suptob genesteld. Maar nog belangrijker de harten van de toeschouwers werden veroverd met goed voetbal. En dan lijkt het spelletje zo simpel.