vv Emst 1 compenseert matige eerste helft met goede tweede helft tegen Apeldoornse Boys 1 maar weet niet te winnen van de koploper

Verslag de Stentor Epe/Vaassen:

Laagvlieger Emst verloor in de vijfde klasse F op zondag met 3-1 bij koploper Apeldoornse Boys. Volgens trainer Harrie de Graaf speelde zijn ploeg in de eerste helft veel te angstig. ,,We gingen met een 2-0 achterstand de kleedkamer in. Kansen worden niet benut, of er is een gebrek aan zelfvertrouwen. Na de pauze hebben we het heel goed gedaan. We speelden toen wel naar voren toe en hadden een goed positiespel. We zijn flink gegroeid, maar dan moet je jezelf ook eens een keer gaan belonen", baalde De Graaf.

Met een koude oostenwind die dwars over het veld stond, maar op het mooie kunstgrasveld, toch wel even een verschil met vorige week, waren de omstandigheden om te voetballen redelijk goed. Voor de toeschouwers was het door de wind minder prettig langs de kant. Hopelijk zouden we warm worden van het spel, maar dat viel vandaag enorm tegen. Vanaf de aftrap was het weer direct duidelijk, een tegenstander dat heel ver terug trekt en de Boys het spel laat maken. Dit leverde in de 4e, 5e en 6eminuut voorzetten van Dylan Derksen vanaf links op. Waarbij de 3e voorzet door Pascal van het Erve met het hoofd bij de 2e paal werd afgerond, 1-0. In de 14e minuut zagen we een goede steekpass van Johan Masselink op Furkan Seherli, die zijn schot over zag gaan. In de 20e minuut werd de voorsprong uitgebreid naar 2-0. Jeffrey Veldhuis legde de bal op de rand van het 5 metergebied waarna de keeper en een verdediger van Emst tegen elkaar op liepen en Pascal van het Erve dit buitenkansje weer eens benutte. Vervolgens zagen we een gemakzuchtig Apeldoornse Boys. Rond de 40eminuut nog 3 kopkansen en een schot. Emst zette hier niets tegen over. Ruststand 2-0. Na een opwarmertje in de rust zagen we een wedstrijd dat met de minuut slechter werd. Te weinig druk en beleving. Emst daarentegen zag wat meer kans om de speelhelft van de Boys te spelen. Dit resulteerde dan ook in de 55e minuut in een 2-1. Deze ontstond uit een hoekschop vanaf rechts die teruggelegd werd op een inkomende speler die zijn schot zag terecht komen in de zestien en in de rommelige situatie werd de bal in de linkerhoek geschoten. Direct daarna zagen we weer diverse kansjes voor de Boys. Emst kwam er wel wat meer uit, maar kon ook niet beter. De Boys stelde daar ook niets tegenover. In de 79e zagen we nog een enorme kans van Furkan Seherli. Het was wachten tot 90e minuut voor het laatste doelpunt. Pascal van het Erve draaide weg van zijn tegenstander en ging over een been van een verdediger, strafschop. Wel of geen strafschop, dit blijkt voor veel spelers een reden te zijn om uit hun dak te gaan. Ik zie echter nooit dat een scheidsrechter hierop terugkomt. Dit leverde Emst 3 gele kaarten op, waarbij voor 1 speler dit rood betekende 2x geel. Achter de bal stond Pascal van het Erve, hij schoot de bal hard in, waarbij de keeper er nog even aan zat. 3-1 tevens eindstand. Hierbij nog de complimenten voor de neven Kevin en Jeffrey Lamberts voor hun invalbeurten op de links en rechtsbackpositie.