11 maart 2018 14:00

DHr H van der Weide

Opstelling

Verslag vv Emst:

Zondag 11 maart was het dan zover, de eerste thuiswedstrijd sinds zondag 19 november (SV CCW'16; 0-0). En dan gelijk de derby tegen Wissel. Na de zeer sneue nederlaag uit in Wissel (2-1 ver in blessuretijd) hadden we dus wat goed te maken. Emst moet het nog altijd stellen zonder de geblesseerden Bart Dijkkamp en Desmond Dijkgraaf. Laatstgenoemde is op de weg terug en zal binnenkort de groepstraining hervatten.

De eerste helft was voor VV Emst. Kans op kans kregen de Emstenaren, maar de kansen gingen er op miraculeuze wijze gewoon niet in. Gelegenheidsdoelman Thom Wiegman van Wissel stond zijn mannetje en had ook twee keer de hulp van de lat hierbij nodig. Rick van Mourik was met een vrije trap zeer dichtbij, maar de doelman tikte de bal uit de hoek. Jeroen trof de lat en Lucas de Jong vond een keer de keeper op zijn weg en schoot voor open doel over. De vaste keeper van Wissel Thom Proper was geschorst na een dubbele gele kaart in de thuiswedstrijd tegen SDOL.

Emst had zeker met 3-0 voorsprong moeten gaan rusten, maar het vizier stond gewoon niet op scherp. Wissel kreeg een paar kansen, maar Emst kwam niet echt in de problemen voor rust.

In de tweede helft begon Wissel iets aan de deur te kloppen en er ontstond een open wedstrijd. Echt grote uitgespeelde kansen kregen de gasten niet, totdat de goed leidende scheidsrechter voor een zeer licht vergrijp in het zestienmetergebied van de Emstenaren een strafschop gaf aan SV Wissel. Wim Schokkenkamp zou Remco van Huffelen van SV Wissel naar de grond hebben getrokken. Raoul Hanekamp benutte deze buitenkans en bracht Wissel op 0-1. Een dubbele wissel aan Emster zijde moest er voor zorgen dat Emst nog offensiever ging spelen. Robbert Mulder en Pepijn van Zetten kwamen in de 84e minuut in de ploeg voor Dennis Evers en Alex van den Esschert. De gelijkmaker kon met wat geluk dan ook vallen, maar diep in blessuretijd werd het 0-2 na een counter van de gasten uit Wissel.

Kortom, Emst doet zichzelf veel te kort vanmiddag en daarom is deze onnodige nederlaag extra zuur.

Aankomende zondag 18 maart speelt Emst 1 een uitwedstrijd bij koploper Apeldoornse Boys 1. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark Malkenschoten.

Verslag de Stentor Epe/Vaassen:
Een klasse lager (5F) stond het streektreffen tussen Emst en Wissel op het programma, dat met de bezoekende ploeg een gelukkige winnaar heeft opgeleverd (0-2). ,,Het was een typische derby. Oftewel, een verschrikkelijke wedstrijd vol met fouten aan weerszijden", grinnikte Wissel-coach Daan Smit. ,,Ik heb helemaal niets teruggezien van waar we op getraind hebben. Emst had zelfs het beste van het spel; wij waren de gelukkigste met de drie punten. Dat was het enige positieve. Gauw vergeten dus!"

Verslag facebook sv Wissel:
In een zeer moeilijke wedstrijd heeft Wissel vanmiddag aan het langste eind getrokken. De derby in en tegen Emst eindige in 0-2. Vlak voor tijd opende Raoul Hanekamp de score door een strafschop binnen te schieten en in blessuretijd scoorde Remco van Huffelen de 0-2