Dhr GJ Peters

Opstelling Emst 1 (zon)

Verslag vv Emst:
Zuur verlies en tevens onterechte nederlaag bij SV Wissel
Emst speelde vandaag de derby in en tegen Wissel. Emst kon met volle oorlogssterkte aan de wedstrijd beginnen. Defensief een kleine aanpassing. Zo moest Mark van den Esschert centraal in de verdediging spelen. Hij moest deze plek invullen omdat zijn naamgenoot Alex van den Esschert een week daarvoor in de wedstrijd thuis tegen Apeldoornse Boys na twee gele kaarten een kwartier voor tijd het veld moest verlaten.

Na twee minuten leek het strijdplan in de prullenbak te moeten verdwijnen na de snelle goal van SV Wissel. Het was Remco van Huffelen die met buitenkant rechts heel fraai raak schoot, maar geen best begin dus voor de Emstenaren. Emst kreeg via Lucas de Jong en Dennis Evers een paar goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar de eerste helft was duidelijk voor Wissel. Rick Mulder had een paar fraaie reddingen in huis en wist zo erger te voorkomen. Tegen het einde van de eerste helft richtte Emst zich wat op en kwam terug in de wedstrijd. De scheidsrechter van vandaag was niet heel uitstekend. Zo werden voornamelijk Emstenaren op de bon geslingerd en kwam Wissel steeds met een waarschuwing weg. Rust 1-0.

In de tweede helft was Emst de betere partij en in de 53e minuut een prima aanval over de rechterkant, die Lucas de Jong prima verlengde naar Rick van Mourik. De aanvallend ingestelde linksback schoot met links onberispelijk raak en wist de stand gelijk te brengen: 1-1. Emst beloonde zich daarna niet en had hierbij de nodige pech. Jeroen van Essen schoot de bal op doel en via de vingertoppen van SV Wissel goalie Thom Proper belandde de bal op de binnenkant van de paal cq. kruising en Dennis Evers kon de bal vervolgens niet binnen schieten, nadat hij wat uitgleed. Lucas de Jong was ook niet gelukkig in de afronding. Emst had geen last van derbystress, maar de afronding kwam uiteindelijk Emst duur te staan. In de slotfase speelden beide teams vol op de aanval en ook na de tweede gele kaart van laatste man Wouter van Amersfoort was Emst de betere ploeg. In de extra extra blessuretijd, want de scheidsrechter gaf aan nog drie minuten te spelen (deze waren allang voorbij), viel diep in blessuretijd de gelijkmaker nadat Raoul Hanekamp met links raak wist te schieten in de verre hoek. Emst bleef verslagen achter, maar kan trots zijn op de wijze waarop Wissel werd bestreden. Met dit spel gaan we zeker punten pakken, maar op dit moment overheerst de teleurstelling natuurlijk.

Een klein puntje, waar Emst geen invloed op heeft, maar wel last had vanmiddag. Het is geen excuus voor de nederlaag, maar het valt de KNVB te verwijten, dat ze op zo'n wedstrijd geen fitter iemand laten opdraven. Het spel was soms hard en moest korter gehouden worden. Daarnaast zag de leidsman vandaag niet alles of wilde het niet zien. Hier hadden beide partijen last van vanmiddag.

Verslag De Stentor Epe/Vaassen:
Wissel vergroot zorgen van Emst met derbywinst
Na drie nederlagen op rij leek Emst een punt te pakken bij Wissel, maar het mocht niet zo zijn voor de ploeg van trainer Harrie de Graaf.
Wissel-speler Raoul Hanekamp scoorde in de blessuretijd de 2-1 en bezorgde Emst dus weer een kater. Emst-trainer De Graaf: ,,Met ons spel was helemaal niets mis en we creëerden kansen genoeg om zelfs drie punten mee te nemen. Voor de spelers is het erg zuur, want ik gun ze het enorm." Emst staat in de vijfde klasse F één punt boven hekkensluiter Sallandia. Door de overwinning blijft Wissel op de derde plek staan, maar dat is volgens trainer Daan Smid ook het enige positieve. ,,We hebben onze slechtste wedstrijd van het seizoen gespeeld. Het was verschrikkelijk", aldus Smid.

Vv Emst komt wat sneu weg in kelderderby

Raoul Hanekamp kan niet meer op zijn benen staan, strompelt namens Wissel vanuit zijn vaste stek in de verdedigingnaar voren omdat hij daar geen gevaar kan. Randje zestien komt er een bal op hem af, hij vergeet de pijn, haalt uit en schiet de knikker in de verste hoek.

Het is zijn laatste trap, maar die is dan ook gelijk beslissend. Wissel wint daarmee de Eper kelderderby. Emst komt sneu weg. Het domineert de tweede helft, krijgt zelfs na het wegzenden van laatste man Wouter van Amersfoort de beste kansen. Je had zeker een puntje verdiend", voegt Wissel-coach Willem Ligt zijn collega Harrie de Graaf toe. ,,Misschien nog wel iets meer", zegt de laatste. De wedstrijd staat bol van de overtredingen. ,,Ik wilde de ploegen laten voetballen. Op enig moment ging het te ver." De uitleg van scheidsrechter Peters die conditioneel tekort komt (,ik ben nu eenmaal geen twintig meer') en met zijn weinig doortastende optreden de voordeur van het ziekenhuis open zet. Gelukkig blijft het bij schermutselingen, staan spelers dringend tegenover elkaar, maar loopt het niet uit de hand. De KNVB valt te laken dat ze voor een beladen duel geen fitter iemand laat opdraven.

Meer spannend dan fraai. Daar lijkt het helemaal niet op als al in de eerste minuut Remco van Huffelen voor Wissel het dak van het doel vindt. Emst heeft 10 minuten nodig om zichzelf te herpakken. Kansen over en weer, met de thuisclub er een aantal meer. Bij Emst hebben ze in de pas 16-jarige Lucas de Jong een groeibriljant. Hij is voortdurend gevaarlijk, maar vergeet vrij voor Thom Proper de trekker over te halen. Anton Brummel raakt namens Wissel de lat en zijn teamgenoot Dave en Herder slalomt met een machtige rust door de defensie om op Proper te stuiten. Na rust neemt Emst het commando over. Lucas de Jong vindt met een splijtende pass Rik van Mourik die onhoudbaar scoort: 1-1. Wissel delft fysiek het onderspit. Voortdurende donderslagen langs de lijn accentueren de aanrollende spanning. Het regent overtredingen. Beide trainers proberen met aanvallende wissels de drie punten binnen te slepen. Emst lijkt daar het dichtst bij als Lucas weer eens zijn man uitkapt en het doel op centimeters mist. En dan is daar de laatste trap van Roeltje, die in het 23ste seizoen voor de kanaries zijn finest moment voor de kanaries beleeft. Dat hij zichzelf naar de kleedkamer moet slepen is ineens niet erg meer. Wissel gaat zeker in de subtop eindigen. Ligt heeft er een handje van om de poppetjes op de juiste plek te zetten. Bij Emst lopen in de jeugd enkele spelers met bagage. Harrie de Graaf is er de man wel naar omdat er uit te halen.