Erwin Heijmeriks

Opstelling

Verslag vv Emst:

Emst speelde op zondag 21 augustus een oefenwedstrijd tegen Wissel 1. Wissel 1 wat afgelopen seizoen via de nacompetitie promoveerde naar de 4e Klasse, had vandaag maar elf spelers. Emst daarentegen was completer, al waren Wouter van Amersfoort, Youri Zweekhorst, Marc vd Mars en Bram Nunninga wel geblesseerd. Mark Dijkgraaf stond daarom in de spits en Bart Dijkkamp stond laatste man.

De eerste helft ging gelijk op, waarbij Emst het eerste half uur aardig goed voor de dag kwam. Debutant was vandaag de 16 jarige goalie Dylan van der Beek uit de B1 die het doel moest verdedigen in de eerste helft. De tweede helft zou Stan Blokvoort uit de A1 het doel verdedigen. Jullie vragen nu af, waar Rick Mulder gebleven is? Rick Mulder liep een paar weken met een gebroken ellepijp rond en na het maken van een foto afgelopen week werd de breuk zichtbaar. Hij gaat morgen, maandag 22 augustus onder het mes. Voor het herstel staat zeker minimaal 6 maanden dus hij zal een groot gedeelte van het seizoen zeker moeten missen. Erg balen voor Rick, we wensen hem namens Emst alvast voor morgen veel sterkte toe met de operatie en succes met het herstel.

Na wat speldenprikjes van beide kanten, was de eerste kans voor Mark Dijkgraaf die met een kopbal dichtbij de 1-0 was. Ook Koen Penninx en Jeroen van Essen namen het doel van Wissel onder vuur, maar Thom Proper (doelman Wissel 1) stond zijn mannetje. Na 30 minuten zakte het spel van Emst weg en werd Wissel beter maar Dylan van der Beek werd niet echt getest en wat hij moest doen, deed hij goed. Vooral via de flanken was het opletten geblazen. De dreiging van Wissel ging vooral via de flanken, waarbij Desmond en Alex het meerdere keren lastig hadden. Bart Dijkkamp deed het goed achterin en stond erg goed te spelen. Rust 0-0.

In de tweede helft startte Emst wederom sterk en werd er goed positiespel gespeeld. Emst kreeg kansen, maar deed weinig tot niets met deze mogelijkheden. In de 58e minuut was het raak bij een cornerbal. Koen Penninx nam de cornerbal en in een kluts kwam de bal op de paal terecht. Martin was attent en tikte de bal in het lege doel: 1-0. Emst kon maar drie minuten genieten van de voorsprong want een goede voorzet van de linkervleugel werd bekroond met een lage schuiver in de korte hoek. Stan zat er nog met de vingertoppen aan, maar de bal was onhoudbaar. Hierna werd het spel rommeliger van beide kanten en werden er overtredingen gemaakt en harde duels uitgevochten. Scheidsrechter Heymeriks floot uitstekend en had de touwtjes stevig in handen. Het werd een leuk en open duel om naar te kijken.

Vervolgens kreeg Emst de grip op de wedstrijd weer terug en was het Koen Penninx met een afstandsschot die via de binnenkant van de paal raak schoot: 2-1. Dit gebeurde allemaal in de 79e minuut van de wedstrijd, waarbij Koen daarvoor een grote kans onbenut liet, was hij nu wel trefzeker. Werkelijk waar een fantastische goal. Hierna golfde het spel op en neer en had Lorenzo van Gortel zelfs 3-1 kunnen maken, maar oog in oog met Thom Proper schoot hij net naast het doel. Hij had hier de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien, maar de spanning bleef hiermee in de wedstrijd. Niet veel later floot Erwin Heymeriks voor het einde van de wedstrijd en was de opluchting groot bij spelers, staf en supporters. Emst wint eindelijk weer eens van buurman Wissel. Het is maar een oefenwedstrijd, maar toch... De Haan is dus nog niet dood !

Een leuke, nuttige oefenwedstrijd voor beide teams. Emst zal nog één keer in actie komen in de voorbereiding.

Op donderdagavond 1 september speelt Emst 1 thuis om 19.30 uur  tegen Activia 2 uit Twello. Vervolgens zal op zondag 4 september de competitie beginnen met een uitwedstrijd tegen SV Twello.