Go Ahead Eagles wint met maar liefst 0-12

6 juli 2012 12:45

EMST - Mooi weer, veel toeschouwers, veel doelpunten en veel gezelligheid waren de ingrediƫnten van woensdagavond 5/7 bij de wedstrijd tussen het Emster Streekteam en Go Ahead Eagles.

GA Eagles wint ook tweede oefenduel met dubbele cijfers.

Go Ahead Eagles, dat afgelopen zaterdag de oefencampagne startte met een 19-0-zege op SV Terwolde, haalde ook in de tweede testwedstrijd de dubbele cijfers. Het Streekteam Emst werd met 12-0 verslagen.

Onder bijna tropische omstandigheden schoot Go Ahead Eagles uit de startblokken.
De ploeg van trainer Erik ten Hag begon scherp en stond na dertien minuten al met 4-0 voor.
Elke kans betekende een doelpunt en de mooiste van de avond viel in de tiende minuut.
Marnix Kolder, die net als in Terwolde vier keer raak schoot, scoorde van buiten het strafschopgebied met een fraaie stiftbal de 3-0.
De pakweg duizend toeschouwers dachten even dat de recordscore van Terwolde overtroffen zou worden, maar zo ver kwam het niet. Want na de 4-0 stokte de productie 20 minuten. Maar tussen de 33ste en 41ste minuut was de ploeg van trainer Erik ten Hag weer productief en werd de score naar 8-0 getild. Met name de treffers van gastspeler Cenk Uguz en Houtkoop, na een mooie combinatie met Kolder, mochten gezien worden.

In de tweede helft bleven alleen doelman Patrick ter Mate en Khlaid Karami staan. De overige negen spelers die waren gestart, mochten gaan douchen. Het spel werd er niet beter op. En de doelpunten vielen niet meer als rijpe appelen. Mede door twee doelpunten van Guyon Philips werd het uiteindelijk 12-0.
Komende zaterdag staat de derde oefenwedstrijd op het programma tegen het Sallands Streekteam. Dit duel wordt gespeeld op het terrein van Heeten en begint om 19.00 uur.

Streekteam Emst-Go Ahead Eagles 0-12 (0-8). 5. Wellenberg 0-1, 8. Karami 0-2, 10. Kolder 0-3, 13. Kolder 0-4, 33. Kolder 0-5, 36. Uguz 0-6, 38. Kolder 0-7, 40 Houtkoop 0-8, 59. Philips 0-9, 73. Philips 0-10, 76. Antonia 0-11, 81. Peters 0-12. Scheidsrechter: Hulsmeijers. Aantal toeschouwers: 1000.

Opstelling GA Eagles, eerste helft: Patrick ter Mate, Resit Schuurman, Freek Heerkens, Jop van der Linden, Cenk Uguz, Ruud Wellenberg, Sjoerd Overgoor; Kevin Spanjaard, Marnix Kolder, Xander Houtkoop.
Opstelling GA Eagles, tweede helft: Patrick ter Mate; Jan Kromkamp, Karim Karami, Rico Wolven, Michel Gerritsen Mulkes; Joey Suk, Joran Pot, Teije ten Den; Jarchinio Antonia, Guyon Philips, Cas Peters.

GA Eagles veel te sterk voor selectie Emst

.at300b:hover { FILTER: alpha(opacity=80) } .at300bs:hover { FILTER: alpha(opacity=80) }
EMST - GA Eagles heeft woensdagavond in Emst een oefenwedstrijd met 12-0 gewonnen van een regioselectie.

Bij rust stond het elftal van trainer Erik ten Hag met 8-0 voor. Grote man aan Deventer zijde was Marnix Kolder die vier keer scoorde. Dat deed de spits zaterdag ook al. In het eerste oefenduel won GA Eagles toen met 19-0 van zesdeklasser Terwolde.

Emster Streekteam - GA Eagles 0-12 (0-8). 6. Ruud Wellenberg 0-1, 9. Khalid Karami 0-2, 11. Marnix Kolder 0-3, 14. Kolder 0-4, 33. Kolder 0-5, 35. Cenk Uguz 0-6, 38. Kolder 0-7, 41. Xander Houtkoop 0-8, 59. Guyon Philips 0-9, 73. Philips 0-10, 76. Jarchinio Antonia 0-11, 81. Cas Peters 0-12.

Eretreffer tegen GA Eagles zit er niet in voor Streekteam in Emst

Het goede nieuws van de druk bezochte voetbalwedstrijd vanavond tussen een Streekelftal en Go Ahead Eagles bij vv Emst: de profs slaagden er na rust maar drie keer in te scoren. Het slechte nieuws: er kwam nog een eigen goal bij en voor rust hadden ze al acht doelpunten gemaakt: 0-12.

Voor rust werd het jeugdige elftal met spelers van de acht voetbalclubs uit de gemeente Epe weggespeeld door de Deventer profs, die voor de twaalfde keer in successie in de voorbereiding op een nieuw seizoen in Emst een oefenpotje speelden. Na rust gunde coach Martin Langhenkel alle spelers die in de eerste helft op de bank zaten, een plek binnen de lijnen. Dat team was beter bestand tegen de aanvalsgolven van de Eagles. Doelman Herman Balk (KCVO) verrichtte enkele knappe reddingen en kreeg mede daardoor beduidend minder doelpunten om de oren dan zijn collega Jan van Zuuk (vv Emst), die in de eerste helft keepte. De aanvallers van het Streekteam kregen jammer genoeg geen poot aan de grond. De Deventer doelman kreeg maar één – volstrekt kansloos – schot richting het doel afgevuurd. Een van de beste spelers van het Streekteam, Erik Hagen SV Vaassen), had de pech dat hij een eigen doelpunt achter zijn naam kreeg.

Een domper voor de organiserende voetbalvereniging, die haar zaakjes weer perfect voor elkaar had, was dat een van de bezoekers per ambulance sportpark ’t Hanendorp moest verlaten.

De Deventer doelpuntenmakers waren Marnix Kolder (4), Jarchinio Antonia, Xander Houtkoop, Khalid Karami, Cas Peters, Guyon Philips, Ruud Wellenberg en Cenk Uguz (allen 1)

Eper streekteam met 0-12 onderuit tegen Go Ahead Eagles
door Dick van der Veen

EMST - Als na amper twaalf minuten het Eper streekteam tegen een 4-0 achterstand aan kijkt ligt voor Go Ahead Eagles een monsterscore en voor de gemeentelijke formatie een deceptie in het verschiet. De ruim 800 toeschouwers schudden hun hoofd bij zoveel onmacht aan Eper zijde. Gelukkig voor de thuis elf toont Go Ahead in de 25 minuten die volgen medelijden en weigert de bal nog tig keer achter de arme doelman Jan van Zuuk te schieten. Maar in de slotfase van de eerste helft slaat de scoringsdrift aan Deventer zijde opnieuw toe. Trainer Ten Hag houdt niet van dollen, zet de spitsen scherp en zo is het na 45 minuten 8-0.

In de tweede helft staat Herman Balk in de goal. Hij verricht een aantal fabelachtige reddingen waardoor de schade uiteindelijk tot 12-0 beperkt blijft. Jammer voor Emst als puike organisator dat de acht verenigingen niet hun sterkste troeven afvaardigen en zelfs A-junioren in de wei sturen. Een 12-0 nederlaag is een blamage voor het amateurvoetbal in Epe. Het zit in een neergaande spiraal en in zekere zin is deze monsterscore daarvan ook een gevolg. Maar wanneer de clubs hun taak serieus nemen en de sterkste spelers in de wei brengen dan hoeft het niet zover te komen. We herinneren ons nog de magere 1-00 van de Eagles bij een voorgaande gelegenheid. Het is prachtig weer en de mensen genieten daar van bij gebrek aan beter. De man aan het scorebord heeft kennelijk het juiste gevoel. Hij begint al met de 46ste minuut in de hoop dat de scheids het na de 90ste minuut voor gezien houdt. Die vlieger gaat niet op. Er komt zogezegd een tweede tweede helft. ,,De UEFA doet een proef met apparatuur. Als het streekelftal over de middenlijn komt gaat deze af. We hebben de sirene niet gehoord ,,, grapt een toeschouwer na 45 minuten. Na rust raken de mannen uit de streek iets beter ingespeeld, maar het is aan Balk te danken dat de score niet nog grotere vormen aanneemt.
Epenaar Ruud Wellenberg leidt na een paar minuten het doelpuntenfestijn in voor de Eagles. Hij scoort met een strakke schuiver en krijgt de complimenten van broer Tim die aan Eper zijde staat te verdedigen. In de bestuurskamer hanteert Arie Post van Emst de vliegenklapper. Hij boezemt er de Eagles geen schrik mee in. De Deventer ploeg heeft in Marnix Kolder een prijsschutter. Hij raakt het net vier keer. Wil het voor de Eagles ook meer dan een aardigheidje worden dan moeten de Eper voetbalclubs hun verantwoordelijkheid nemen en over lokaal chauvinisme heen stappen. In het belang van de sport. Emst verdient beter. De voorwedstrijd tussen de veteranen van Emst en Vaassen brengt meer spanning. Men sluit af op 3-3.

Opnieuw dubbele cijfers voor GA Eagles

Go Ahead Eagles heeft ook de tweede wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen winnend afgesloten. In Emst werd het streekteam Emst/Epe met 0-12 verslagen. Zaterdag werd in de eerste oefenwedstrijd tegen SV Terwolde een recordzege van 0-19 geboekt. In Emst werd voor rust ook aan de lopende band gescoord. Spits Marnix Kolder was met vier treffers op dreef. Ook Ruud Wellenberg, Khalid Karami, proefspeler Cenk Uguz en Xander Houtkoop kwamen tot scoren. Na rust tekende Guyon Philips voor de negende en de tiende treffer. Jarchinio Antonia en Cas Peters bepaalden de eindstand op 0-12. Rico Wolven, die in de tweede helft links centraal in de verdediging speelde, tekende dinsdag een eenjarig contract bij Go Ahead Eagles. Hij komt transfervrij over van SC Veendam.

Broers voetballen tegen elkaar

EMST - De oefenwedstrijd woensdagavond tussen het Emster streekteam en Go Ahead Eagles heeft een paar pikante trekjes.

Zo betekent de wedstrijd, die om 19 uur begint op sportpark 't Hanendarp in Emst, voor streekteamtrainer Martin Langhenkel een weerzien met zijn oude club. De 52-jarige oefenmeester, die tegenwoordig in Apeldoorn woont, voetbalde in de jaren tachtig bij de Deventer club en bij Heracles Almelo.

Verder treden woensdagavond twee Eper broers tegen elkaar in het strijdperk. Ruud Wellenberg (25) staat sinds het seizoen 2011/2012 onder contract bij Go Ahead (daarvoor speelde hij voor SV Epe), zijn vier jaar jongere broer Tim komt namens SV Epe uit voor het streekteam. Tim zou aanvankelijk niet meedoen, maar door het geblesseerd wegvallen van Valentijn van Velzen is hij aan de streekselectie toegevoegd.

De wedstrijd op sportpark 't Hanendarp wordt voorafgegaan door een wedstrijd tussen spelers van 'oud-Emst' tegen spelers van 'oud-Vaassen'. Deze wedstrijd begint om 17.30 uur.